Vill regeringen förbjuda oss?

Snart väntas ett förslag om att kriminalisera medlemskap i "rasistiska organisationer". Vad betyder detta för Sveriges största nationalistiska förening?

Den 4 juli 2019 tillsatte regeringen en kommitté för att utreda möjligheten att införa ett förbud av vad man kallar för ”rasistiska organisationer”. I april i år ska kommittén komma med förslag, och enligt medieuppgifter kommer man föreslå att man istället kriminaliserar medlemskap i ”rasistiska organisationer”; något som enligt uppgift stöds av en majoritet i riksdagen.

Anledningen till att man försöker gå den vägen istället för ett organisationsförbud är enkelt; man hoppas slippa ändra i grundlagen så att man skenheligt kan fortsätta påstå att man har föreningsfrihet i Sverige.

Vad är rasism?

Om förslaget går igenom och det blir olagligt att delta i eller vara medlem i ”rasistiska organisationer” så har lagstiftarna ett gediget arbete framför sig. Dels måste man definiera vad rasism är för något, och sen bevisa att en organisation ”är rasistisk”. Är till exempel Sveriges tredje största parti en rasistisk organisation? Sverigedemokraterna har onekligt beskyllts för det åtminstone.

Begreppet rasism vet vi populariserades av Lev Trotskij och Magnus Hirschfeld för ungefär hundra år sedan i ett försök att stoppa den fria debatten och smutskasta sina meningsmotståndare, vilket Björn Björkqvist skriver om på tidskriften Nationalistens hemsida. Det är således ett begrepp som framförallt är ett politiskt vapen, men också väldigt svårtytt.

Blir medlemskap i Det fria Sverige olagligt?

Exakt vem som kommer drabbas av godtyckligheten om lagen blir verklighet är svårt att veta. Det fria Sverige är Sveriges största etnonationalistiska förening, vi driver medieprojekten Radio Svegot och Nationalisten, vi driver den enda svenska samlingsplatsen Svenskarnas hus och vi agerar som svenskarnas intresseförening i diverse frågor.

Gör det oss till rasister i Socialdemokraternas ögon? Säkert.

För att diskutera detta och vad som väntar oss i framtiden bjuds alla medlemmar in till en digital medlemskväll den 9 mars 20:00. Du måste föranmäla dig för att delta.

Vi hoppas att så många medlemmar som möjligt sluter upp under medlemskvällen.

En sak är säker: Det fria Sverige kan inte stoppas. Vi har så väl plan B som plan C redo i ryggsäcken. Men vi kan bara stå starka med ditt stöd. Bli medlem idag eller lämna en gåva för att hjälpa oss i vårt arbete för svensk framtid.

Dela detta du med

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på telegram
Telegram
Dela på whatsapp
WhatsApp
Dela på email
Email

Senaste tidskriften

Senaste podden

  1. Husfonden – april 2021

    Fasaden är bytt, dörrarna på framsidan är utbytta och samtliga fönster är bytta. Vilket fantastiskt jobb! Det återstår att sätta in ett par nya dörrar på baksidan, och smycka fasaden med lite fin konst. Nästa stora steg är att få klart damtoaletterna, kontoret och dessutom vill vi kunna bygga en terrass lagom till sommaren. Allt detta är möjligt tack vare din hjälp.
    5 212 kr insamlat av målet på 50 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.

BLI EN DEL AV OSS

Över 20 000 är redan med på vårt nyhetsbrev. Vad väntar du på?