Vi lanserar insamling för medicinsk utrustning till barnsjukhuset i Lviv

Barnen på barnsjukhuset i ukrainska Lviv behöver all hjälp de kan få. Det fria Sverige står i direkt kontakt med sjukhuset och lanserar nu en insamling för att kunna köpa in och leverera den utrustning som de efterfrågar mest.
Bilder vi fått tillskickade oss från barnsjukhuset i Lviv.

Det pågående kriget i Ukraina har inte lämnat någon oberörd. Medan över en miljon människor, framförallt kvinnor och barn, har kunnat fly undan krigets fasor finns det de som inte kan lämna.

Vi har de senaste dagarna varit i kontakt med ansvariga på barnsjukhuset i Lviv, som bland annat har en avdelning för för tidigt födda barn och även behandlar barn som är så sjuka att de inte kan lämna sjukhuset. De är just nu i skriande behov av grundläggande medicinsk utrustning för att kunna klara sitt arbete, samtidigt som de lever under ständig skräck och stress på grund av det pågående läget.

Tidigare i morse fick vi denna film skickad till oss av sjukhusets chefsläkare som visar hur mammor, sköterskor och bebisar tar skydd så gott de kan i sjukhusets nedersta våning efter att flygsirenen åter ljudit och varnat för ryska bombangrepp.

Tillsammans med Europa Terra Nostra har vi därför organiserat en insamling för inköp av den medicinska utrustning som sjukhuset efterfrågar, och vi organiserar dessutom leveransen till sjukhuset. Det är ett intensivt arbete som just nu tar upp större delen av våra dygn, för det finns knappast någon tid att vänta.

Vi har lanserat en separat insamlingssida med mer information (just nu bara på engelska, men det kommer komma information på fler språk) och ber dig bidra med det du kan till detta livsviktiga ändamål. Se också till att sprida länken i dina sociala medier och till dina vänner som kan tänkas bidra till att barnen på det ukrainska sjukhuset kan få fortsatt vård.

På insamlingssidan kommer vi också publicera löpande uppdateringar, och precis som allt Det fria Sverige tar sig an gäller full transparens: varenda insamlad krona kommer redovisas.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.