Vi gör Älgarås tryggare

Lokalpolisområdeschefen och kommunchefen i Töreboda går till attack mot Det fria Sverige för vårt arbete med att skapa ett tryggare Älgarås. Vi tänker dock inte sitta och se på medan droger och otrygghet breder ut sig på platsen där vi bor och verkar.

Det första Svenskarnas hus ligger i Älgarås, ett samhälle i Töreboda kommun där också ett flertal styrelseledamöter och medlemmar bor med sina familjer. För oss i Det fria Sverige har det alltid varit viktigt att vi ska vara en positiv kraft där vi verkar, och Älgarås är så klart inget undantag.

Det senaste året har vi med ojämna mellanrum kontaktats av lokalbor som berättat om olika problem de upplever i Älgarås. Oftast har det handlat om hur politikerna inte verkar bry sig om det lilla samhället i kommunens ytterkanter, och hur skattepengarna bara verkar investeras i tätorten Töreboda samt i Moholm.

Något vi hört ett flertal gånger, både från ungdomar och från oroade föräldrar, är att det florerar mycket droger i samhället. Detta är inget unikt för Älgarås, utan ett samhällsproblem hela vårt land lider under. De senaste veckorna har vi dessutom nåtts av allt fler rapporter om att unga kvinnor känner sig otrygga då de upplever att de blir förföljda av utländska män och att de blir trakasserade på olika sätt.

Polisen har ett flertal gånger kontaktats angående problematiken, men enligt personerna som ringt dem har det mer eller mindre ignorerats. Därför valde ett par medlemmar att lämna ut sina privata telefonnummer till människor på orten, så att de kunde kontakta dem ifall de kände sig otrygga.

Ett av dessa samtal, och vår reaktion på det, har nu blivit uppmärksammat i lokaltidningen. Det är i Mariestadstidningen man skriver om det hela, och man konstaterar att vi inte brutit mot några lagar och kvinnan som fick vår hjälp den här gången säger att hon var glad för vår hjälp.

Polisen, som vägrat komma när samma kvinna ringde tidigare, är däremot inte nöjd.

” Så här ska vi inte ha det i Älgarås” säger lokalpolisområdeschef Jan Hellnevi och syftar inte på att svenska kvinnor känner sig otrygga, utan på att Det fria Sverige ställer upp och hjälper dessa kvinnor när polisen sviker.

Kommunchefen Per-Ola Arnling Hedberg säger att kommunen ”jobbar hela tiden på att vara en motkraft mot de brunsvarta krafter som DFS representerar”.

Att kommunchefen och lokalpolisområdeschefen reagerar som de gör avslöjar hur oroliga de är. Oroliga över att deras egna misslyckanden blir tydliga för envar att se. Det fria Sverige belyser och avslöjar hyckleri och missförhållanden i kommunen och regionen, och det är så klart inte populärt hos de som nu måste stå till svars mot uppretade väljare och medborgare.

Det fria Sverige kommer fortsätta att inom lagens råmärken göra allt vi kan för att Älgarås ska bli en bättre, tryggare och trevligare plats att bo på för alla svenskar. Det är vår roll som svenskarnas intresseförening, och det är vår plikt som boende och verkande i området.

Vill du komma i kontakt med oss? Ring vår telefonväxel på 08-51 97 16 31 eller skicka ett e-postmeddelande.

Läs också Magnus Södermans, boende i Älgarås, reflektion över den senaste tidens händelser.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.