Varför upprörs svenskar över Tareq Taylor som julvärd?

Många svenskar har upprörts över att Tareq Taylor valts till SVT:s julvärd. För att förstå varför måste man först förstå den större kontexten.

SVT har presenterat årets julvärd och valet i år föll på krögaren och TV-kocken Tareq Taylor. I sociala medier har många svenskar upprörts över detta, samtidigt som en flora av etablissemangsröster ojat sig över ”rasismen” och förklarat svenskarnas reaktion som trångsynt. Men upprördheten hos en del svenskar måste förstås i dess kontext, inte bara som ett utslag för ”rasism” eller ”främlingsfientlighet”, eller som att många svenskar ogillar Tareq — för det tror jag inte att de gör.

Helt ärligt så verkar Tareq Taylor vara en trevlig snubbe, även om vi också verkar stå rätt långt ifrån varandra politiskt. Jag har inte följt honom så noga, men han har ju dykt upp i rätt många TV-sammanhang och flimrat förbi i mediebruset och varit svår att helt undvika. Jag såg däremot, och gillade, hans program när han reste till sin fars hemland Palestina och käkade mat.

Så vad är kontexten? Varför reagerar så många svenskar negativt på SVT:s utnämning trots den trevlige Tareq? Det är helt enkelt så att allt fler svenskar upplever, helt riktigt bör tilläggas, att de trängs undan i sitt eget land. Att områden och sammanhang som tidigare varit svenska nu håller på eller redan har förvandlats till något helt annat.

Vi minns ett annat Sverige

Julvärden i TV väcker många minnen hos svenskar; minnen om en tid innan mångkulturen slog sina klor i stora delar av samhället. En tid och en plats där svenskar inte förnekades sin identitet, sitt arv och sitt sammanhang utan där det var självklart att Sverige var svenskarnas land och frågan ”men vem är egentligen svensk?” ansågs idiotisk. En tid utan förnedringsrån, gangsterkultur och etniskt motiverade gruppvåldtäkter.

Därför blir utnämningen av en person som inte är svensk i etnisk mening en påminnelse om det helvete vi svenskar kastats in i sedan 1975.

På ett sätt är det en sund reaktion. Det visar att många svenskar fortfarande förstår vad det innebär att vara svensk, och vi bör reagera när vi känner oss undanskuffade i vårt eget land. Samtidigt är det tråkigt om vreden riktas om Tareq som person, eftersom det knappast är han som är arkitekten bakom folkutbytet.

Kanske kan detta var signalen för medvetna svenskar att äntligen sluta glo på SVT på julafton; en ganska märklig och motbjudande ”tradition” som hamrats in i oss av statens media sedan 1960.

Så, gör slag i saken 2021! Återvinn traditionen och stäng av dumburken i jul.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.