Uttalande inför kyrkovalet den 19 september

Kyrkovalet närmare sig och många har hört av sig till Det fria Sverige får råd hur de ska rösta. Här ger föreningen sitt svar och hoppas att så många som möjligt tar det till sig.

Det fria Sverige är en icke-konfessionell förening. Var och en i föreningen har rätt till sin egen tro, eller avsaknad av tro. Det är ett fundament för en nationell frihetlig förening som vår. Men med det sagt kommer vi inte vara tysta när viktiga frågor aktualiseras, som nu då det är dags för kyrkoval.

Kyrkan rör oss alla

Svenska kyrkans arbete rör alla, även den som inte är medlem. Kyrkan är nämligen inte bara en organisation som samlar kristna, utan även en bärare av det svenska kulturarvet och en institution lika gammal som Sveariket självt. Genom århundradena har svenskar fötts in i, levt, gift sig och begravts genom Svenska kyrkans försorg, alldeles oavsett om de trodde på den kristna guden eller ej. Och under århundradena har våra kyrkor stått som befästningsverk i varje socken och stad, redo att ta emot svenskar i nöd och i glädje.

Men i takt med samhällsförändringen har Svenska kyrkan också gått från en bärare av tradition till en progressiv vänsterliberal aktivistorganisation. Gränserna har hela tiden flyttats fram och i och med politiseringen av kyrkan (genom partiernas inblandning) har slussportarna för sekulär ideologi öppnats.

Svenska kyrkan är inte längre en folkkyrka.

Vår uppmaning till dig

Detta uttalande riktas inte enbart till dig som är troende medlem av Svenska kyrkan. Det riktas till dig som är medlem – och därmed har rösträtt – men som av olika orsaker inte engagerar dig. Det är dags att du gör det nu. Sedan det blev känt att Alternativ för Sverige satsar på kyrkovalet har svenskfientliga krafter mobiliserat för att hindra dem. Liberaler och vänsteraktiva har uppmanat de sina att gå med i kyrkan för att rösta mot AFS.

Det fria Sverige vill därför komma med följande uppmaning till alla medlemmar i föreningen och andra svenska nationalister som är medlemmar i Svenska kyrkan; Sitt inte på sidlinjen och låt våra motståndare vinna utan motstånd; Gör din plikt och rösta svenskt.

Det fria Sverige uppmanar inte medlemmarna att rösta på ett eller annat alternativ. Däremot kan vi inte se det vara förenligt med svensk nationalism att rösta på några andra partier än uttryckligt nationalistiska och Sverigevänliga.

Hur du röstar

Kyrkovalet äger rum den 19 september och du röstar i den vallokal som står på ditt röstkort. Från den 6 september kan du dock förtidsrösta från vilken lokal som helst.

För att få rösta måste du (1) ha fyllt 16 år på valdagen och (2) vara medlem i Svenska kyrkan. När du röstar, tag med dig röstkort och legitimation (ID-kort eller pass) och gå till vallokalen som står på ditt röstkort (skickas hem till dig senast första september). Vid förtidsröstning gäller detsamma.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.