I takt med att samhällsutvecklingen går åt fel håll blir det allt viktigare för svenska familjer att finna trygga platser att leva och verka på. Både i städerna och på landsbygden finns möjligheter, men förutsättningarna skiljer sig åt. Det är dags att vi svenskar tar vårt öde i egna händer och skapar de gemenskaper vi vill se våra barn och barnbarn växa upp i.
Stadens utmaningar och möjligheter
I många av våra större städer har utvecklingen gått i en oroväckande riktning. Parallellsamhällen har vuxit fram och kriminaliteten har ökat markant i vissa områden. Samtidigt finns det fortfarande relativt trygga stadsdelar, ofta i de mer välbärgade delarna av städerna. Här kan svenska familjer finna en gemenskap med likasinnade och en trygg miljö för barnen att växa upp i.
Problemet är att bostadspriserna i dessa områden ofta är skyhöga. Få svenska barnfamiljer har råd att köpa en villa i Bromma eller Örgryte. De som har möjlighet att bo kvar i städernas tryggare delar bör göra det – vi behöver starka svenska enklaver även i storstäderna. Men för många är det ekonomiskt ohållbart att bo kvar.
Landsbygdens potential
På landsbygden och i mindre orter ser situationen annorlunda ut. Här kan pengarna räcka betydligt längre när det gäller boende. En stor villa med trädgård kan kosta lika mycket som en tvåa i Stockholms innerstad. Förutom de ekonomiska fördelarna erbjuder landsbygden ofta en mer genuin svensk gemenskap och närhet till naturen.
Allt fler medvetna svenskar har redan valt att lämna storstädernas jäkt för ett lugnare liv på landet. I vissa byar och småstäder har det bildats starka gemenskaper av svenskar som värnar om vårt kulturarv och vår nationella identitet. Här kan barnen växa upp med svenska traditioner och värderingar, omgivna av människor som delar samma syn på livet.
Var vill du att dina barn ska växa upp?
Som förälder är det viktigt att ställa sig frågan: I vilken miljö vill jag att mina barn ska växa upp? Vill jag att de ska omges av svenska värderingar och traditioner? Vill jag att de ska kunna leka fritt utomhus utan oro? Vill jag att de ska få en genuin koppling till vår natur och vårt kulturlandskap?
För många blir svaret att flytta från storstaden till en mindre ort där den svenska gemenskapen fortfarande är stark. Det kan innebära vissa uppoffringar karriärmässigt, men vinsten i livskvalitet och trygghet för familjen är ofta värd det. Dessutom blir allt fler arbeten platsoberoende i och med digitaliseringen.
Det fria Sverige vill uppmuntra alla som funderar på att ta steget att kontakta oss. Vi har ett brett nätverk av svensksinnade familjer runt om i landet och kan hjälpa till med tips och kontakter för den som vill etablera sig i ett område där det redan finns en stark gemenskap av fria svenskar.
Tillsammans kan vi skapa trygga öar av svensk kultur och tradition – platser där våra barn kan växa upp med stolthet över sitt arv och hopp inför framtiden. Oavsett om det är i stadens välmående kvarter eller i en pittoresk by på landsbygden, så är det vår plikt som föräldrar att ge våra barn de bästa förutsättningarna. Låt oss hjälpas åt att bygga det Sverige vi vill se!
Diskutera artikeln
Genom att öppna ett gratis konto på friasvenskar.se kan du kommentera den här artikeln.
Kommentarer är inte redaktionellt material och det är du som är personligt ansvarig för vad du skriver. Det fria Sverige tar inget ansvar för dina kommentarer.
Kommentarer som inte följer våra regler och förhållningssätt kommer att raderas och konton som missbrukar kommentarsfunktionen kommer att stängas av.