Töreboda kommun försöker stoppa DFS från att hjälpa äldre att handla

Det fria Sverige hjälper äldre och andra i riskgruppen för coronaviruset att handla. Detta vill nu Töreboda kommun försvåra och skickar ut kommunarbetare för att riva ner den livsviktiga samhällsinformationen och hotar att bötfälla föreningen.
Dessa lappar har kommunen nu slitit ned för att stoppa hjälpen till svenskar i riskgrupperna för Covid-19

Det fria Sverige har tagit initiativ till att hjälpa äldre och andra i riskgrupper att handla, eftersom dessa uppmanas att hålla sig hemma och hålla sina sociala interaktioner till ett minimum. För att få ut ordet har DFS satt upp lappar runt om i Älgarås med omnejd med information om hjälpen vi erbjuder och hur man får kontakt med oss.

Sedan lapparna sattes upp har ett flertal äldre på orten hört av sig till Det fria Sverige och fått hjälp att göra sina inköp, men den typen av hjälp försöker nu Töreboda kommun försvåra.

I dag meddelar kommunen nämligen att vi förbjuds sätta upp dessa lappar, och att man skickat ut skattefinansierad personal för att riva ned lapparna. Här följer brevet i sin helhet:

Förbjuden affischering i Älgarås samhälle

Enligt ordningsföreskrifterna för Töreboda kommun får affischering, annonser eller liknande anslag inte sättas upp på husväggar, staket, stolpar eller liknande som vetter mot allmän plats utan tillstånd av polismyndigheten.

Kommunen har uppmärksammats på att föreningen Det fria Sverige och Svenskarnas hus, med ett telefonnummer till Daniel Frändelöv, har satt upp affischer som vetter mot allmän plats i Älgarås samhälle. Enligt uppgift från polismyndigheten finns inget tillstånd beviljat för denna affischering.

Kommunal personal har därför varit i Älgarås samhälle under förmiddagen (2020-03-17) och plockat ner de affischer som varit uppsatta då denna affischering inte är tillåten utan tillstånd av polismyndigheten.

Töreboda kommun uppmanar härmed föreningen Det fria Sverige och Svenskarnas hus att upphöra med affischering, utan tillstånd av polismyndigheten, då detta bryter mot de lokala ordningsföreskrifterna.

Töreboda 2020-03-17

Per-Ola Arnling Hedberg
Kommunchef

Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson reagerar med bestörtning på Töreboda kommuns agerande:

”Vi befinner oss i ett nationellt nödläge där många tusentals äldre svenskar riskerar att dö. Att då en kommun går in och försöker sabotera civilsamhällets försök att minska smittspridningen är så utomordentligt uselt att Per-Ola, som suger ut 73 000 kronor i månaden från vår redan hårt ansträngda kommun, bör avsättas omedelbart.”

Alternativet för att nå ut till så många som möjligt är att dela flygblad i brevlådorna, men det är långt ifrån en optimal lösning. Det fria Sveriges ordförande förklarar:

”Älgarås har inte brevlådor på det viset längre — det är ännu en del av samhällsservicen som man dragit in, kanske för att finansiera Per-Olas topplön, så istället måste man gå till en butik och hämta sin post. Det finns visserligen lådor utanför många hus, men väldigt få tittar i dem eftersom ingen viktig post kommer dit. Därför är väl synliga plakat ett mycket bättre sätt att få ut vår livsviktiga information.”

Töreboda kommun har nu gett Det fria Sverige två val: Bryta mot lagen eller försvåra spridningen av informationen till Älgarås riskgrupper. Dan Eriksson:

”Det är inget snack om att detta är politiskt. Antagligen är man desperat för att försöka stoppa Det fria Sveriges växande popularitet i kommunen. Vi kommer dock inte ge upp för att en svenskfientlig kommunledning väljer att prioritera politisk korrekthet framför svenska liv — men vi kommer inte heller glömma Per-Ola och hans svek mot Älgarås befolkning.”

Det fria Sverige låter hälsa invånarna i Älgarås att man snart kommer ut med ny information.

STÖD VÅRT ARBETE
Vi kommer fortsätta informera de boende i Älgarås, och på andra ställen, om möjligheten till hjälp. Ge Töreboda kommun en ordentlig knäpp på näsan och skicka in ett bidrag för vår kampanj.

Swisha till 123 510 57 62 och märk med ”Gåva Töreboda”.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.