Sverige delar ut flest medborgarskap i EU

Sverige AB delar ut medborgarskap på löpande band. Ny statistik visar att svenska politiker är värst i EU.
svenskt pass

Denna artikel är skriven av en av våra medarbetare, och representerar inte nödvändigtvis föreningens officiella ståndpunkt. Om du letar efter officiella uttalanden kan du klicka här.

Drygt 706 000 personer fick medborgarskap i något EU-land 2019, visar nya siffror från Eurostat. I statistiken finns även EU-medborgare som fått medborgarskap i andra EU-länder. Den största gruppen kommer från Marocko, hela 66 778 marockaner fick medborgarskap i något EU-land.

Sverige toppar invandrarlistan

Som vanligt är Sverige med i toppstriden om vilket land som delat ut flest medborgarskap, i förhållande till folkmängd. Bara Luxemburg slår oss på fingrarna. Sverige delade ut 628 medborgarskap per 100 000 invånare medan Luxemburg delade ut hela 921 medborgarskap. Luxemburg delade dock främst ut medborgarskap till andra europeiska medborgare.

Sverige däremot toppar med syriska invandrare. 20 066 syrier fick svenskt medborgarskap. Därefter följer brittiska medborgare, statslösa, somalier, afghaner och irakier.

Tittar man på faktiska antal delade Tyskland ut flest medborgarskap (19 procent av alla beviljade medborgarskap i EU), följt av Italien (18 procent), Frankrike (16 procent), Spanien (14 procent) och Sverige (9 procent).

Siffrorna är nedslående. I svensk debatt låter det ofta som att invandringen är oundviklig och att det ser ut så i hela Europa. Så är dock inte fallet. Det land som beviljade lägst antal medborgarskap i förhållande till folkmängd var Litauen med 4 per 100 000 invånare. Av de 117 som totalt beviljades medborgarskap kom 36 från Ryssland, 34 var statslösa och 16 kom från Ukraina.

Politikerna vill ha det så

Svenska politiker har länge drivit frågan om att Europa ska fördela ”flyktingar” över hela unionen. Men Sverige är inte tvungna att vare sig släppa in alla som vill komma in eller dela ut medborgarskap. Hur mycket svenska politiker än försöker skylla på andra så är det deras egna beslut som gör att den svenska befolkningen håller på att bytas ut.

Tittar man på statistiken för de olika länderna så sticker Sverige ut med än vad Litauen gör. Mängder av länder håller nere utdelandet av medborgarskap och Sverige. Det pågår ett folkutbyte i hela Europa, men svenska politiker är värst.

Det är inte heller så att Sverige sticker ut ett år, Sverige toppar statistiken år efter år, oavsett om socialdemokrater eller moderater styr landet.

Främlingar söker sig till sina egna

Statistiken visar också tydligt att många invandrare söker sig till platser där deras folkgrupp redan är starkt representerad. Till Sverige kommer som nämnts många syrier, 69 procent av alla syrier som fick medborgarskap i EU fick det i Sverige. Marockaner söker sig till Spanien, Italien och Frankrike, albaner flyttar till Italien och turkar till Tyskland.

Det är naturligtvis inte någon slump. De söker sig till de länder där de har sina landsmän. Det hjälper dem att bygga nätverk och de behöver inte kämpa med att lära sig nya språk eller anpassa sig efter ett nytt land. De åker och blir en del av sin redan etablerade grupp och kan klara sig utan att behöva anpassa sig efter ursprungsbefolkningarna.

Deras grupper blir allt starkare medan de europeiska ursprungsbefolkningarna inte ens har sina egna politiker på sin sida. På så sätt blir de sammansvetsade invandrargrupperna som är väl medvetna om vikten av familj, klan och folkgrupp starkare medan individualistiska européer får bit för bit av sina länder stulna.

Motstånd låter sig göras

Det finns naturligtvis många sätt att resa motstånd mot den politik som håller på att förändra Sverige och Europa. Runt om i Europa finns politiska partier som försöker få till en förändring. Detta går dessvärre inte fort nog och i flera fall har invandringskritiska partier förbjudits när de börjat bli inflytelserika.

Oavsett om partipolitiken kommer kunna vända utvecklingen eller inte så måste vi räkna med att befolkningsförändringen kommer att vara bestående för en lång tid, eller rent av försämras. Vi må hata det men kan ändå inte blunda för att det är så det ser ut. Därför är det viktigt att européer sluter sig samman. Varje år ökar andelen ickeeuropéer i Europa. Vi svenskar måste inse att vi en dag kan stå som minoritet i Sverige, men vi kommer att vara den största minoriteten bland många andra minoriteter.

Det fria Sverige bildades som en intresseförening för svenskar. Föreningen välkomnar inte den dag vi svenskar blir en minoritetsgrupp och försöker genom påverkan vända utvecklingen. Men vi är också förberedda på att det kan bli så. Vi kan inte blunda för politikernas svek mot vårt folk. Genom att bygga Svenskarnas hus och samla svenskar genom organisering underifrån försöker vi göra allt vi kan för att så många svenskar som möjligt ska vara beredda på hårdare tider.

För hur mycket vi än drömmer om fornstora dagar och önskar att politikerna inte höll på att byta ut Europas folk så måste vi rusta oss för den verklighet vi befinner oss i.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.