Sverige är mer korrupt än du tror

Det är lätt att acceptera villfarelserna som systemet basunerar ut. Sanningen om Sverige är dock en annan. Innan vi kan förändra så måste vi veta hur det ligger till.

Denna artikel är skriven av en av våra medarbetare, och representerar inte nödvändigtvis föreningens officiella ståndpunkt. Om du letar efter officiella uttalanden kan du klicka här.

Ett sorgligt faktum är att allt blir sämre i Sverige hela tiden. Alltså, Sverige som nation och samhället och inte nödvändigtvis enskilda delar, teknisk utveckling och dylikt. Allt som gör samhället starkt saknas eller försvagas gradvis.

Korruption på frammarsch

Ett exempel är korruptionen inom stat och kommun; regioner och offentlig sektor. Svenskar tror att vi är föredömen och skakar på huvudet när någon som varit utomlands berättat att de tvangs betala någon tjänsteman för att få en stämpel på ett papper och att det var ”normalt”. ”Så har vi det inte i Sverige i alla fall” och vi känner oss alla duktiga.

Delvis sant är det också, även om det kommit avslöjanden om tjänstemän som tagit mutor. Framförallt verkar det vara vanligt hos Migrationsverket och – får man känslan av – när handläggaren ursprungligen kommer från att land där korruptionen är utbredd. Man tar inte nödvändigtvis – om du trodde det – seden dit man kommer!

Men det finns annat som är korruption än att få en sedel i fickan mot en stämpel på dokumentet. Tjänster och gentjänster; få gå före i vaccinationskön med mera. Och sådant har vi gott om i landet.

”Men det finns annat som är korruption än att få en sedel i fickan mot en stämpel på dokumentet. Och sådant har vi gott om i landet.”

Ett är säkert och det är att den politiska klassen inte ser sig som tjänare. Kanske vill de göra ett bra jobb, men de har inget emot att dryga ut det privata om tillfälle ges. Dagens Samhälle (nr. 8 2021) intervjuar professorn i förvaltningsrätt, Olle Lundin, som säger att ”oegentligheterna ökar i landet”.

Korruption enligt honom är inte bara mutbrott, utan att ”utnyttja sin maktställning för att tillskansa antingen sig själv eller någon annan en förmån”. Bara för att något inte är olagligt så kan det i alla fall vara korruption kort sagt. Lundin tror inte att du kan muta dig ur en fortkörning, men däremot att tjänster och gentjänster är vanliga. Icke förty är det korruption.

De tjänar inte folket

Sverige är inte längre ett sammanhållet land med en befolkning som drar åt samma håll. Boven är attackerna mot traditionen som socialliberaler och vänstersinnade ägnat sig åt under årtionden. Mittpunkten håller inte samman i Sverige och då fäktar var och en för sig själv.

Detta är en sorglig utveckling som bara kommer att fortsätta och den svensk som i framtiden inte har de ekonomiska medel eller de klanstrukturer som behövs för att hävda sig, hon kommer råka riktigt illa ut.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.