Svenskarnas hus öppnar på lördag igen!

Den första maj slår Svenskarnas hus i Älgarås återigen upp portarna för allmänheten. Här är all information du behöver. Varmt välkommen!

Efter en lång vintersäsong där Svenskarnas hus haft stängt för allmänheten är det nu dags att öppna upp igen. På lördag den första maj går startskottet för högsäsongen, som pågår fram till sista september. Under vintern har mycket arbete skett i och runt huset, och återkommande besökare lär få sig en ordentlig överraskning både på utsidan och insidan.

Nu på lördag håller huset öppet mellan 12 och 18 för allmänheten. Om tillräckligt intresse finns kan också medlemmar stanna kvar efter 18, men det avgörs på plats av ansvarige. I huset finns en omfattande butik med böcker från Logik, kläder från Legio Gloria och Asgard, träningsprodukter från Jotunheim Nutrition, produkter från DFS-butiken och mycket annat. Det finns dessutom ett café med färskbryggt kaffe, bakverk, sötsaker och korv med bröd. Passa även på att gå en rundvandring i stora salen för att titta på de många historiska utställningsföremålen, inklusive ett över tusen år gammalt vikingasvärd. För de minsta finns en stor gräsmatta att springa runt på och ett väl inrett lekrum på övre plan.

Svenskarnas hus är en historisk plats; det är den första platsen av sitt slag under efterkrigstiden. En stor möteslokal, en butik, ett café, ett kontor, en studio, ett bibliotek och en oas för fria svenskar som är öppen för allmänheten. Vi i Det fria Sverige är väldigt stolta över att driva Svenskarnas hus, och vill passa på att tacka alla som bidrar till Husfonden för att göra det möjligt.

Kom till nyöppningen av Svenskarnas hus nu på lördag! Butiken får ta in maximalt 50 personer samtidigt under rådande restriktioner (en person per 10 kvm) och vi ber er respektera de uppmaningar och regler som finns väl synliga vid ingången.

Besök oss på Västra långgatan 29, 545 72 Älgarås. Om du har frågor, ring på 08-51 97 16 31.

Vi ses i Svenskarnas hus på lördag!

Svenskarnas hus öppettider för allmänheten

Måndagar stängt
Tisdagar 12-17
Onsdagar 12-17
Torsdagar 12-17
Fredagar stängt
Lördagar 12-18
Söndagar stängt

Observera att lördagar kan vara stängda för allmänheten om föreningen har ett medlemsexklusivt evenemang i huset den dagen. För den senaste informationen, kontrollera alltid svenskarnashus.se.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.