Svenska kyrkan: Språkkrav är odemokratiskt

Svenska kyrkan vill inte att man ska kunna svenska eller förstå hur samhället fungerar för att bli medborgare. Men så ser de inte på frågan ur svenskarnas perspektiv.
Svenska kyrkan vill dela ut medborgarskap
Svenska kyrkan vill dela ut medborgarskap till alla.

Denna artikel är skriven av en av våra medarbetare, och representerar inte nödvändigtvis föreningens officiella ståndpunkt. Om du letar efter officiella uttalanden kan du klicka här.

Svenska kyrkan vänder sig emot införande av språkkrav för svenskt medborgarskap. Justitiedepartementet utreder om krav på kunskaper i språk och samhällskunskap skulle kunna ställas på den som vill ha svenskt medborgarskap. Man samlar även in yttranden, bland annat från Svenska kyrkan som väljer att vara förutsägbara.

Inga krav på nya medborgare

I sitt yttrande skriver ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Sarja att de motsätter sig språkkrav. Det skulle nämligen bli för svårt för somliga att få medborgarskap då. Svenska kyrkans utgångspunkt är att se till främlingarnas bästa, inte till det svenska folkets. Därför blir det viktigt för dem att även människor som inte kan ett ord svenska kan bli medborgare.

Jackelén och Sarja menar att språkkunskaper leder till ”exkludering och segregation”. Om krav på språk- och samhällskunskaper ändå införs så vill de att kraven dels är låga men också att en rad undantag görs.

I sin argumentation menar Svenska kyrkan att det ur ett demokratiperspektiv är viktigt att så många som möjligt blir svenska medborgare så de kan rösta i Sverige.

Svenska kyrkan har utlänningens perspektiv

Svenska kyrkans argumentation kan verka lite knasig och rent av konstig. Det beror på att du som läser sannolikt ser på det hela utifrån svenskarnas perspektiv. Det gör dock inte Svenska kyrkan. Deras utgångspunkt är att de som kommit hit och inte tänker lära sig svenska kommer att stanna i Sverige oavsett om de får medborgarskap eller inte.

Då uppstår en segregation där svenskar och invandrare som kan svenska har svenskt medborgarskap, och de fördelar som följer, medan de invandrare som inte lär sig svenska blir stående utan medborgarskap. Det är även så de får in demokratiperspektivet. Det kommer att bo en massa människor i Sverige som inte pratar vårt språk som kommer att nekas rösträtt. Det är orättvist, tycker Svenska kyrkan.

Utgångspunkten är naturligtvis fel. Får de inget medborgarskap är det dags att packa och ge sig av. Inte fortsätta att finnas i samhällets utkanter och gömma sig med hjälp av Svenska kyrkan och andra vänstergrupper som motsätter sig lag och ordning.

Undantag på krav för undantag

Om Sverige, mot Svenska kyrkans vilja, inför kunskapskrav för medborgarskap så förespråkar de dispens. Exempelvis tycker de att kraven inte ska gälla barn eller personer som på grund av funktionsnedsättning eller personliga omständigheter inte kan klara kraven. Om man får sin vilja igenom där så vill man dessutom att det inte ska finnas några större krav på dokumentation eller bevis på att invandraren verkligen har en funktionsnedsättning.

Den som inte orkat lära sig svenska ska alltså kunna skylla på funktionsnedsättning och inte behöva bevisa det. Sådana medborgare vill Svenska kyrkan ha fler av i Sverige.

Svenska kyrkan är en vänstergrupp

Det är inte svårt att förstå varför staten allt som oftast vänder sig till Svenska kyrkan. Föreningen är helt i händerna på antisvenska vänsterkrafter. Deras målsättning är att hela Sverige ska bli ett enda stort Rosengård och de försöker måla upp en bild av att det är vad som förespråkas i Bibeln. Ingenstans i Bibeln förespråkas dock folkutbyte. Jesus predikade inte massinvandring på någon ursprungsbefolknings bekostnad.

De är helt enkelt en av många sosseorganisationer som staten kan vända sig till för att visa att de låter många instanser komma till tals innan de fattar sina beslut. De kunde lika gärna vänt sig till en sosse, men det ser väl snyggare ut när det är många ”oberoende” grupper som får komma till tals.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.