Skamligt när staten vill avskaffa politiska dissidenters medborgerliga rättigheter

Den 8 augusti höll justitie- och inrikesminister Morgan Johansson en presskonferens där han presenterade ett antal "åtgärder" för att "motarbeta våldsbejakande extremism". Johansson menade att det är "högerextremister" som utgör det stora terrorhotet i Sverige, och därför vill man göra det svårare för dessa att "äga vapen".

Som exempel på ”högerextrema våldsdåd” tar Morgan Johansson bland annat miljöpartistsonen med ursprung i Colombia och Sri Lanka som högg ihjäl sin lärare, och den konstaterat psykiskt sjuka mannen som i sitt missnöje med psykiatrin högg ihjäl psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren.

Morgan Johansson menar att våldsdåd begås av ”ensamagerande unga män”, vilket alltså betyder att de personer man vill stoppa med de här lagförändringarna inte varit ”organiserade högerextremister” och att lagstiftningen därmed hade varit total tandlös för att stoppa dessa fall. Inte heller har brotten begåtts med jaktvapen, snarare har knivar varit det vanliga vapnet för gärningsmannen.

Men det här förslaget handlar så klart inte om att stoppa våldsbrott.

Morgan Johansson och staten vill istället göra det så svårt som möjligt att vara politisk dissident. Om staten bedömer dig vara ”nazist” (vilket de kan beskylla vem som helst att vara som är kritisk mot det mångkulturella projektet) så vill de kunna ta ifrån dig dina medborgerliga rättigheter.

Det finns redan ett flertal regler kring vapenlicenser, och du kan till exempel fråntas din licens om en läkare anser dig olämplig på grund av psykisk sjukdom, missbruk eller liknande. Samma sak gäller om du visar på bristande laglydighet eller pålitlighet.

Vad Morgan Johansson nu vill införa är alltså en åsiktsbaserad grund för att neka eller dra in din vapenlicens. Detta i ett land där jakt är en stor del av svenskars, inte minst på lands- och glesbygdens kultur och livsstil.

Det sluttande planet här är uppenbart. Vad blir nästa rättighet att dras in för de som anses ha fel åsikt? Körkortet? Tidigare har samma princip gällt för körkort som vapenlicens: Du klarar ett test för att få det, men kan sedan få det indraget om du bryter mot lagen eller om du blir sjuk. Nu ska det ena beläggas med åsiktskrav, varför då inte också det andra? Det är inte direkt svårt att ha ihjäl någon med en bil om man så önskar.

Vi har fått lära oss att i Sverige AB har alla medborgare samma rättigheter. Det vill Morgan Johansson och regeringen ändra på; om makten anser dig vara politisk feltänkare vill de ha rätten att ta ifrån dig dina vapen och din rätt att utöva din kultur, trots att du inte begått något brottsligt.

Förslaget är skamligt, och borde aldrig lagts fram. När det nu väl ligger på bordet bör det omgående rivas upp. Allt annat är ovärdigt ett demokratiskt samhälle.

Hör mer om detta i Dagens Svegot

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.