Regeringen satsar miljoner på att få svenska barn att känna skuld

Miljoner läggs på att få svenska barn och ungdomar att känna skuld för "slavhandeln". Pengarna bör istället satsas på att få svenskar att känna stolthet över vår identitet och historia, menar Det fria Sveriges ordförande.

Regeringen i Sverige AB satsar nu 1,7 miljoner kronor på ”utbildning om svensk slavhandel”. Det är myndigheten Forum för levande historia, som bildades för att få svenskar att känna skuld över andra världskriget, som fått pengarna.

Jämställdhets- och bostadsminister Märta Stenevi (MP) tycker satsningen är viktig:

– Många känner inte till vilken roll Sverige hade i den transatlantiska slavhandeln, säger hon till Dagens Nyheter. Hon menar även att pengarna, som ska gå till ”utbildningsmaterial” till intet ont anande skolbarn, ska ”minska afrofobin”.

Dan Eriksson, ordförande för det svenska folkets intresseförening Det fria Sverige, anser att Forum för levande historia bör göras om:

”Forum för levande historia, om den ens ska existera, bör få en helt ny uppgift och användas för att lära svenskarna om vår identitet och historia, och göra oss stolta över vilka vi är. Att använda svenskarnas tvångskonfiskerade skattepengar till att försöka fylla oss med skuldkänslor bör inte ses som något annat än folkförräderi”.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.