Rapport anmält till granksningsnämnden efter lögner om Det fria Sverige

I Rapport den 12 oktober tilläts Jonathan Lehman från Expo sprida lögner om Det fria Sverige, som inte heller gavs plats att bemöta påhoppen. Därför anmäler vi nu inslaget till granskningsnämnden hos Myndigheten för press, radio och TV.

Det fria Sverige har idag, via vår ordförande Dan Eriksson, lämnat in en anmälan till granskningsnämnden mot Rapport som sändes i SVT1 den 12 oktober 19:30. I programmet tillåts Jonathan Lehman från Stiftelsen Expo sprida grova lögner om Det fria Sverige utan att vi bereds möjlighet att besvara, vilket är ett brott mot grundläggande pressetik och extra allvarligt när det sker i Public Service.

Dan Eriksson kommenterar anmälan för Det fria Sveriges hemsida:

”Att Expo ljuger om Det fria Sverige och andra nationalister är mer regel än undantag, men när Public Service gör sig till megafon för lögnerna och lägger pressetiken åt sidan måste vi använda de medel som finns för att markera. Jag hoppas att granskningsnämnden fäller programmet och publicerar en rättelse, och att man i framtiden kontaktar oss innan man sprider Expos lögner om föreningen. Samtidigt är jag inte naiv och förstår att SVT och Expo tillhör samma svenskfientliga kotteri, så jag tänker inte hålla andan i väntan på bättring.”

En kopia av anmälan kan laddas ned här.

Om även du vill anmäla inslaget, eller något annat program, kan du göra det via myndighetens e-tjänst.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.