Politikerna står handfallna inför gängvåldet

2023 inleddes som 2022 avslutades, ond bråd död och skjutningar på öppen gata. Permanent kris är det nya normala och politikerna saknar verkliga lösningar. Glöm dock inte att det finns alternativ.

Förra året var året då permakrisen på riktigt satte klorna i Sverige. Det finns helt enkelt ingen lösning i sikte för de kriser som avlöpt varandra. Somliga har sitt ursprung i andra länder, andra är mer inhemska. Men samtliga är dock konsekvensen av en globalistisk strävan hos politiker såväl som storföretag, lobbyister och anhängare av den liberala demokratin.

Talande för permakrisen är hur det nya året inleddes i Sverige. Nyårsafton rapporteras ”normalstökig” i vad vi kan karaktärisera som svenska områden, medan områden som ofta har prefixet ”utanförskaps-” led igenom fyrverkerier riktade mot både vanligt folk såväl som blåljuspersonal och byggnader. Ännu mer talande är dock de fortsatta gängskjutningarna och bombdåden i Stockholm.

Gäng och klaner har fått fäste

Under 2022 dog 63 personer i gängrelaterade skjutningar, och knappt hade det nya året inletts innan första dödsfallet för 2023 inrapporterades. Inget tyder på att det kommer mattas av. Och även om det skulle mattas av så har de politiska haverierna under årtionden lett till att gängen (i vissa fall) och klanerna (i andra fall) fått fäste i Sverige.

Så vad gör regeringen? En straffskärpning med sex månader för rån som man nu aviserat löser så klart ingenting. När 14-åringar skjuter med automatvapen genom lägenhetsdörrar och polisen ser på, och därmed understödjer när kriminella nätverk underhandlar med varandra, behövs helt andra lösningar.

Dagens politiker, opinionsbildare och experter av olika de slag har inte förmågan att tänka utanför de vänsterliberala ramarna och därför kommer de inte kunna lösa problemen. Det krävs mod och en grundmurad vilja att försvara Sverige och svenskarna för att göra det. Något ingen av ovanstående har.

Vägar ut och vägar fram

Med ovanstående i åtanke kan vi konstatera att 2023 kommer följa i 2022 års hjulspår. Kanske blir det lite färre skjutningar, kanske blir det fler. Permakrisen består dock eftersom den är direkt kopplad till demografin och det vänsterliberala samhällsprojektet.

Det är beska droppar att svälja. Men man får inte låta sig nedslås. Det finns vägar ut och vägar framåt. Det fria Sverige agerar varje dag för främja svenskarnas intressen och vi har idéerna för att göra skillnad. I det lilla påverkar vi redan och ju fler som engagerar sig, desto mer kan vi åstadkomma. Är du inte redan en av de fria svenskarna, bli det, bli en del av lösningen.

Lyssna på gratis podcast

Nedan kan du helt gratis lyssna på podden Dagens Svegot där föreningens ordförande Dan Eriksson, tillsammans med styrelseledamoten Magnus Söderman pratar om just detta ämne.

Lyssna på föredrag om vår framtid

Som medlem i Det fria Sverige kan du helt utan kostnad delta i ordförande Dan Erikssons föredrag ”Sverige de kommande 100 åren” samt nätverka med andra medlemmar.

Seminariet går av stapeln den 21 januari.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.