Polisens förfall är politikernas fel

Johan Silverland, lärare på polisutbildningen, varnar för att de nya polisrekryterna har "så låg begåvningsnivå" att de blir en "fara för sig själva och andra". Vems fel är det att det blivit så här och vilken framtid kan vi vänta oss?
Foto: Patrik Larsson/DFS.

Under flera årtionden har svenska politiker drivit en politik som urholkat och monterat ned den svenska polisen. Det var en robust organisation med integritet som politikerna gav sig på, så det tog lång tid. Men nu ser vi tydligt vartåt det barkar hän. Och det är riktigt svarta moln på horisonten.

Ett sakta men säkert förfall

Det var länge sedan polisyrket hade hög status i Sverige. Förvisso har befolkningen stor respekt för och tillit till poliskåren, men det är få personer som vill bli poliser. Dåliga löner och ännu sämre arbetsvillkor är två orsaker, men också en ökad politisering och ängslighet i sitt yrkesutövande. Gång efter gång slängs enskilda poliser som kritiserar det politiskt korrekta under bussen av politiskt tillsatta chefer eller aktivistiskt lagda kollegor.

För politikerna har det varit viktigare att slussa blivande poliser via Södertörns högskola och genusutbildning än att de ska orka hålla, sikta och avfyra tjänstevapnet. På sätt och vis är det hela en självuppfyllande profetia.

Framtidens farliga polis

Johan Silverland är polis och lärare på polisutbildningen. Han skräder inte orden om framtiden i en debattartikel den 16 maj i Polistidningen. Här några exempel:

”Men det finns också studenter som ertappats med att fuska, som måste äta psykofarmaka för att klara vardagen och som visar upp sina egna körkort och frågar hur man vet vilka siffror som är personnumret. Studenter som under övning, mer än halvvägs in i utbildningen, skjuter en ”berusad man” som inte vill lämna ifrån sig sin spritflaska.”

Därefter förtydligar han för den som inte förstår allvaret:

”Vi kommer med nuvarande antagningskrav och rutiner att få poliser som saknar tillräckliga kunskaper för att ingripa korrekt. Som visat på ett beteende som gör att de gott och väl kan tänkas fabricera bevis och som kan utgöra en fara för sig själva och andra. Vi kommer att få poliser som jobbar under straffansvar med så låg begåvningsnivå att de inte skulle få göra värnplikten.”

De har ljugit för oss igen

Såväl politiker som polischefer har om och om igen bedyrat att de sänkta antagningskraven på polisutbildningen och punktrekryterandet av invandrare och hbtq-personer som de facto pågår inte påverkar kåren negativt. IQ-kraven sänktes, så också fysisk styrka. Ja, alla krav har i princip sänkts.

Silverland påvisar motsatsen. Läs citaten ovan en gång till. Det är en sådan polis dina barn ska lita på i framtiden, i ett samhälle där motsättningarna ökar och organiserad brottslighet kliver fram.

De lovade oss att polisen skulle fortsätta vara vår polis. Hur ska den kunna vara det under de förutsättningar som läraren beskriver ovan? Snarare kommer framtidens polis var korrupt och farlig.

Vad som väntar vill ingen

Den ordning vi haft så länge, med en polis som sköter brottsbekämpning och har våldsmonopolet har gagnat oss väl. Sverige är inte ett land som styrs av klaner och gäng – eller var inte är mer rätt. I och med det förfall som pågår är det bara en tidsfråga innan polisen havererat fullständigt.

När så sker kommer det rättssamhälle vi känner att vara ett minne blott och det kommer vara upp till var och en att se om sig själv och sitt hus. Hur många klarar det i dag? Gör du? På riktigt? Kan du stå upp mot beväpnade gäng som ger sig på dig eller din familj? Nej, det gör du inte.

Om polisen inte klarar sin uppgift framöver så måste andra alternativ skapas. Av nödtvång kommer de att skapas. För när polisen inte längre går att lita på så är det ett farligt samhälle.

Polisen måste omedelbart höja kraven på såväl utbildning som människorna som aspirerar på uniformen. Man måste attrahera de bästa i samhället. Högre löner och mer status genom auktoritet är ett krav. Därtill måste polisen en gång för alla kasta av sig politisk korrekthet och politiskt innehåll.

Antingen är svensk polis alla svenskars polis, eller så är de ingens polis utan bara ännu ett gäng bland andra.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.