Oacceptabelt att Migrationsverket släpper utvisningsdömda på fri fot

Migrationsverket släpper utvisningsdömda på fri fot. Systemet verkar ha givit upp. Skuggsamhället växer sig enormt. Finns det en väg framåt?
Bild från Google Maps.

Det är skrämmande uppgifter som Fokus publicerar gällande hur Migrationsverket släpper utvisningsdömda personer på fri fot. Alltifrån personer som inte fått uppehållstillstånd till personer dömda för brott tillåts vandra rakt ut i samhället.

En anställd vid något av Migrationsverkets förvar berättar till Fokus:

– Jag eskorterar en utvisad person till flygplatsen. Där ställer de till bråk vilket leder till att de inte får gå ombord. Och det behövs inte speciellt mycket för att säkerhetspersonalen säger ifrån. Sedan är det bara att köra tillbaka personen som skulle utvisas till förvaret igen, säger en anställd vid Migrationsverket som arbetar med att transportera förvarade.

Gör ni fler försök?

– Ja. Proceduren upprepas tills maxtiden för förvarstagandet går ut. De får sitta i förvar i två månader, vilket kan förlängas upp till ett år. Därefter måste vi släppa ut dem.

Vad menar du? Ni släpper alltså ut personer med utvisningsbeslut och som har bedömts inte vilja samarbeta?

– Ja. Vi släpper ut långt fler på gatan än vi utvisar.

Migrationsverket får inte använda tvång så det blir polisens sak att ta itu med utlänningar som obstruerar. Och som vi vet har polisen sällan tid med något egentligen. Vi lever ju trots allt mitt i en polis-kris (förutom andra kriser). Vid årskiftet hade polisen 13 036 öppna ärenden om att verkställa avvisning. Drygt 9 000 av dem var efterlysta.

Enormt skuggsamhälle

Svensk lag fungerar som så att om en person söker asyl i Sverige så måste denna vara fri under processens gång. Man får inte heller hålla någon i förvar för att bekräfta personens identitet. Detta gör att vi fått ett enormt skuggsamhälle, vilket fortsätter att växa hela tiden. I grund och botten är det så illa att asylsökande får uppehållstillstånd utan att man vet något om personen i fråga, och när det väl skett går det inte att utvisa honom eller henne.

–  I princip behöver du aldrig lämna Sverige när du väl har tagit dig över den svenska gränsen, säger Emma Karlsson som tidigare arbetat på Migrationsverket och som gränspolis.

När hon får frågan vart de avvisade tar vägen öppnas ytterligare en dimension av systematisk svenskfientlighet upp. Emma Karlsson tänker att många nog jobbar svart eller försörjer sig på kriminalitet. Men i flera kommuner så får utlänningar som uppehåller sig illegalt i Sverige socialbidrag.

Det verkar som att Migrationsverket och polisen med flera myndigheter i princip gett upp. Det händer bara saker och man gör det man kan vid varje givet tillfälle. Men någon plan eller väg ut ur det hela finns inte. Och lagstiftarna, politikerna alltså, verkar inte heller bekymra sig nämnvärt.

– Det är som att se en fruktansvärd olycka i slow motion, säger Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson.

”Sveket är totalt”

Eriksson har sett utvecklingen under många år. Han berättar om hur en uppgiftslämnare på förvaret i Åstorp berättade om denna situation för många år sedan:

Det är verkligen inget nytt under solen, tyvärr, säger han och fortsätter. Det finns ingen vilja hos politiker eller tjänstemän att på riktigt göra något åt det hela. Det verkar som att de antingen tittar bort eller driver på. Migrationsverket har länge varit fullt av aktivister.

Alternativmedia har gång på gång avslöjat och beskrivit hur vänsterextremister, asylaktivister såväl som personer med kopplingar till utländska klaner aktivt sökt sig till Migrationsverket eller liknande myndigheter, med syftet att i praktiken driva på massinvandringen till Sverige eller hjälpa ”sina egna” mot framtida gentjänster eller betalning. Allt detta har pågått inför öppen ridå. Någon ändring ser heller inte att komma. Dan Eriksson igen:

– Uppenbarligen menade inte SD eller Tidöpartierna allvar med sitt ”paradigmskifte” heller. Migrationsminister Maria Malmer Stenergard har sagt att över 100 000 människor vistas i Sverige illegalt och att de ska ut. Men inget, absolut inget, görs. Jo förresten, 25 000 uppehållstillstånd har delats ut sedan januari. Det fortsätter bara. Jag drar mig inte för att säga att det är kriminellt det politiker och myndigheter gör mot Sverige och svenskarna.

En fullständig omstart krävs

Det finns inga andra alternativ än en fullständig omstart av samhället. Landet är ruttet från grunden och upp till takstolarna. Varje del av det offentliga som kan korrumperas har korrumperats. Inte nödvändigtvis av människor som skor sig, utan lika gärna av folk som driver igenom sina egna extrema agendor inom myndigheter eller andra delar av den offentliga sektorn.

Sverige är i mångt och mycket en sviktande stat som på ytan ännu håller ihop och kan visa upp en fasad utan för många sprickor. Men eftersom utvecklingen (samhällsförfallet) inte ser ut att på något sätt hävas under Tidöpartierna kan vi räkna med att sprickorna blir tydligare. 100 000 illegala är lågt räknat. Bara under den stora flyktingkrisen 2014-2015 sa polisen att för varje person som dök upp legalt kom minst en illegal. Sverige tog emot uppemot 200 000 personer under denna tid vilket ger vid handen att närmare 200 000 utöver detta hamnade här. Sanningen är att ingen vet hur stort skuggsamhället av illegala är i Sverige.

Staten har ingen kontroll längre.

Gör rätt eller ge oss rätten att sköta oss själva

En av två saker måste ske: Antingen gör staten allt som krävs för att försöka bringa skutan rätt. Indragna bidrag, massiv återvandring med tvång, en utrensning av svenskfientliga inom myndigheter och offentlig sektor och så vidare. Eller så erkänner de samhällskontraktet brutet och låter svenska medborgare klara sig själva i större utsträckning.

Inget av det kommer dock ske, vilket innebär att svensken åter igen måste inse att ingen står på deras sida. För svenskar som vill se en svensk framtid återstår bara att komma samman och göra allt som står i deras makt för att kunna hävda sig nu och framgent.

Om du inte vet vem eller vilka som står på din sida, vem eller vilka du kan lita på. Om du inte har något nätverk av personer som sätter Sverige och svenskarna främst. Då är du mer än välkommen till Det fria Sverige. Staten står inte på svenskarnas sida, det är tydligt, men det gör Det fria Sverige.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.