Nya hbtq-regler i föräldrabalken

Om en kvinna som ingått äktenskap med en annan kvinna får barn ska den andra kvinnan automatiskt registreras som förälder. Det föreslår nu regeringen.
Nalle

Denna artikel är skriven av en av våra medarbetare, och representerar inte nödvändigtvis föreningens officiella ståndpunkt. Om du letar efter officiella uttalanden kan du klicka här.

Den 12 mars lämnade regeringen en lagrådsremiss som säger att en kvinna som ingått samkönat äktenskap automatiskt ska registreras som förälder om hennes partner föder barn. Regeringen kallar det för ”modernare regler” som ser till ”barnens bästa”.

Nya fördelar för en liten grupp

Med tanke på all uppståndelse kring homosexuellas krav och hur politiker lyfter homolobbyns frågor i tid och otid är det lätt att tro att det rör sig om kolossalt många människor. Så är dock inte fallet. I slutet av 2019 var närmare 3,4 miljoner personer i Sverige gifta. Endast 6 954 kvinnor hade registrerat samkönat äktenskap och 4 818 män hade gjort det.

Ändå görs lagstiftningen om i grunden för att den ska passa denna lilla grupp. När en man och en kvinna ingått äktenskap och kvinnan föder barn har barnet automatiskt registrerats som mannens barn. Det är rimligt eftersom man får utgå från att kvinnan varit trogen. Om paret fått hjälp utifrån kan man anta att de försökt under en längre tid att skaffa barn ”den naturliga vägen”. Om misstanke om annat föreligger får föräldrarna lämna in sina invändningar och genom faderskapstest fastslå om mannen är pappa eller inte.

Men när man nu automatiskt gör den andra kvinnan till registrerad förälder är argumenten annorlunda. Ingen utgår från att hon är biologisk förälder. Alla fattar att mamman har blivit gravid genom att någon man har varit inblandad. Men vi ska låtsas som att båda är föräldrar. De må vara överens men ingen kan tro att de försökt skaffa barn ”den naturliga vägen” eftersom den naturliga vägen inte finns i deras förhållande.

Staten driver fram märklig lagstiftning

Statistik visar att samkönade äktenskap slutar i skilsmässa i betydligt högre utsträckning än heterosexuella äktenskap. Trots denna kunskap tycker regeringen att det är en god idé att automatiskt göra icke-mamman i ett förhållande till förälder åt barnet.

Regeringen skriver att det är viktigt att ”den föräldraäktenskapliga regleringen utvecklas i takt med samhället i övrigt och är anpassad för olika sätt att få barn och bilda familj”. Men det är regeringen som driver samhället framför sig genom att skapa behov som inte finns och genom att trixa med ord skapas en förvrängning av såväl syfte som tanke bakom äktenskapet.

En lång nytillkommen del behandlar vilka regler som gäller om en man föder barn.

Framtiden kommer att döma dagens politik

Det finns inget som tyder på att den nya lagstiftningen tas fram med ögon för barnens bästa. Tvärtom är det hbtq-lobbyn som talar i lagförslaget. Barn är i bästa fall ointressanta för denna grupp. Istället handlar det om att hbtq-rörelsen ska flytta fram sina positioner ytterligare några steg.

När detta skrivs har avslöjanden om adoptionsfrågan kommit upp till ytan. Det har visat sig att många barn kidnappades och såldes till svenska par. Många adopterade har beskrivit en uppväxt av utanförskap och depressioner. Men det gjordes ”för barnens skull”. Nu döms 70-talets politiska beslut hårt. Jag är övertygad om att de beslut som nu fattas också kommer att dömas hårt i framtiden.

Svenska politiker borde titta på vad som fungerat och drivit samhället framåt i generation efter generation. Jag väljer som avslutning att citera från Det fria Sveriges åsiktsförklaring på hemsidan:

”Ryggraden i alla samhällen, stora som små, är familjen, vilken består av maken och hustrun och deras barn. Detta går inte att komma ifrån och varje idé om alternativa familjekonstellationer är bara önsketänkande. Rakt igenom den europeiska historien, från förkristen tid och fram till våra dagar, går äktenskapet som en röd tråd.”

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.