Mariehemsskolans svenskfientlighet måste leda till konsekvenser

Mariehemsskolan i Umeå förnekar svenska barn rätten till sitt kulturarv och sin identitet och menar att svenska traditioner måste anpassas efter muslimer.

Mariehemsskolan i Umeå har beslutat att ”avkristna” Lucia, och istället ha ett Luciatåg som är ”könsneutralt och utan religiösa inslag”. Körledare Jörgen Persson säger till SVT att detta beror på att skolans kör nu är ”diversifierad” och att muslimska barn förbjöds (av sina föräldrar får vi anta) att vara med om det fanns kristna inslag.

Vad Persson och Mariehemsskolan gör är att förvägra de svenska barnen deras kulturarv, och istället kräva att svenskarna anpassar sig efter ickesvenskarnas kultur och religion. Det är ett svenskfientligt beslut som aldrig bör accepteras, och vi i det svenska folkets intresseförening Det fria Sverige uppmanar samtliga svenska föräldrar på Marieholmsskolan att protestera.

Svenskfientliga personer som Jörgen Persson har inte i svensk skola att göra, och bör hållas långt borta från verksamhet som involverar svenska barn. Vi kräver att Marieholmsskolan tar sitt förnuft till fånga och avskedar Jörgen Persson omgående, för att skydda de svenska barnen och deras rätt till sitt kulturarv, sin identitet och en svensk framtid.

Om du som förälder vill komma i kontakt med skolan för att protestera, kan du göra det till rektor Malin Karlsson på 090-16 56 24, alternativt 070-764 88 11 eller malin.karlsson@umea.se.

Tänk på att använda god ton men att stå upp för din rätt.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.