Malin Brings lögner om föreningens företrädare avslöjar henne

Kan en journalist ljuga om ett citat och fortfarande kalla sig journalist? Och om hon dessutom undanhåller väsentliga delar av sanningen, är hon inte då bara en simpel propagandist? Malin Bring på Mariestads-Tidningen har i sitt senaste angrepp på Det fria Sverige avslöjat sig själv.
Svenskarnas hus i Älgarås. Infälld bild: Malin Bring (Faksimil från Mariestads-Tidningen)

Malin Bring är journalist vid Mariestads-Tidningens Törebodaredaktion, och har därmed bland annat Älgarås som sitt bevakningsområde. Den tidigare frilansaren presenterades som en del av redaktionen i slutet av 2018, och berättade då att ämnena hon var intresserad av var “integration och lokalpolitik”.

Jag träffade Bring 2019 när Svenskarnas hus precis hade öppnat och hon ville komma förbi och ställa frågor. Vår inställning har från början varit att vi vill vara öppna mot journalister, och intervjun utmärkte sig inte på något direkt negativt sätt från andra jag gjort med liberal eller socialistisk media.

När jag sedan av familjeskäl tillbringade två år i Tyskland fick hon istället träffa andra företrädare för föreningen när hon hade frågor, och i samband med detta skar sig relationen. Bring hade, enligt uppgift från medarbetare, varit väldigt otrevlig och bland annat anklagat Det fria Sverige för att vara “en sekt”. Detta resulterade i att hon avvisades från huset, och sedan dess har jag inte hört av henne.

Därför blev det nästan tragikomiskt att läsa hennes senaste alster om Svenskarnas hus och föreningen. Jag förväntar mig inte att Bring ska sympatisera med vår sak, men att hon ska ljuga och tillskriva mig citat jag aldrig någonsin sagt är bortom anständighetens gränser. I artikeln påstår Bring bland annat:

I en intern medlems-chat skrev Dan Eriksson nyligen om den Älgaråsbild medlemmarna bör kommunicera utåt:

”Allt fler sådana som vi bosätter sig i Älgarås med omnejd. Utveckling och samhällsklimat i Älgarås med omnejd styrs och påverkas allt mer av sådana som vi. Med sådana som vi menas människor som stöder konceptet om svenska zoner och arbetet inom DFS.”

”Låt Älgarås bli vårt skyltfönster. Att utvecklingen där fortsätter att gå bra är viktigt för oss alla,” fortsätter han.

När jag läste detta blev fundersam. Det lät helt enkelt inte som mitt språk. Men visst, jag pratar och skriver en massa varje dag, så det är väl för mycket begärt att jag ska komma ihåg allt jag skrivit. Jag kollar igenom medlemschatten och konstaterar att inlägget finns där, men inte från mig. Det citat hon beskriver kommer istället från en helt annan medlem, en person utan några som helst förtroendeuppdrag i föreningen.

Att påstå att jag sagt något jag aldrig har sagt är inte bara förtal, det är dessutom ett bevis på att Bring är usel på det hantverk hon ska utföra.

Även i ingressen påstår hon att vi vill upprätta en ”svensk zon” i Älgarås, baserat på citatet som hon felaktigt tillskrivit mig. Nu är jag inte emot konceptet som sådant, men det är inga begrepp vi som förening använder utan representerar ett separat projekt som drivs av medlemmen som Bring citerat.

Resten av artikeln fortsätter i samma oseriösa anda med citat helt ryckta ur sitt sammanhang. Men roligast blir det nästan i slutet av artikeln. Bring försöker göra en stor grej av att vår styrelseledamot Magnus Söderman sagt i radion att man i första hand ska handla av svenskar, och undvika att handla i butiker ägda av ickesvenskar.

”Wilmas” är den enda mataffären i Älgarås, och man kan förstås undra om medlemmarna i DFS kan tillåta sig att handla här. MT vet svaret.

För en tid sedan frågade tidningen en av de dåvarande pakistanska ägarna om han haft några problem med folk från Svenskarnas hus. Eftersom ägaren inte hört talas om huset, visade MT upp en bild på Magnus Söderman.

– Han? Han är ofta här, han skojar och skämtar och är alltid jättetrevlig! sa ägaren och log stort.

Poängen Bring vill göra är enkel: Hon vill peka ut Söderman som en hycklare som säger att man ska handla av svenskar i första hand, men som sedan ofta är i invandrarbutiken; dessutom har han mage att vara trevlig när han är där!

Vad Bring undanhåller för läsaren är att boende i Älgarås, likt Söderman, är tvungna att gå till butiken för att hämta ut sina paket. Samma sak gäller paket som kommer till föreningen. Vi är i butiken minst två gånger i veckan av den anledningen. Och självklart är vi trevliga. Precis som att pakistanierna i butiken är trevliga mot oss. Så beter sig nämligen anständiga människor, och om Bring skulle prova på det skulle hon kanske få det lite lättare att bygga relationer.

Genom att ljuga om vad jag sagt, och insinuera att vår styrelseledamot skulle vara en hycklare genom att undanhålla en väsentlig del av sanningen för läsarna, har Bring kanske inte bara visat att hon är en usel journalist. Hon har dessutom avslöjat sig som en simpel propagandist, helt utan vilja att skildra verkligheten eller ge Mariestads-Tidningens läsare sanningsenlig information.

Det är skam och synd för de boende i tidningen upptagningsområde, de förtjänar nämligen bättre.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.