Magnus Ranstorp ger inkompetensen ett ansikte

En ny rapport om "radikalnationalism" är så full av faktafel att det nästan blir pinsamt att läsa den. En miljon kronor kostade den, vilket gör det hela värre, menar Det fria Sveriges ordförande i det här nyhetsbrevet.

Hej min vän!

Jag hoppas allt är bra med dig så här under sommarens sista skälvande dagar. Personligen tycker jag att det ska bli skönt med lite svalare väder och höst, även om jag kommer sakna att bara kunna gå ned till sjön med barnen för att bada när man inte vet vad man ska hitta på.

Men självklart ser mest fram emot att Svenskarnas hus öppnar upp sin verksamhet igen efter månader av renovering. Det har gjorts ett jäkla arbete (och görs fortfarande, grabbarna lär jobba in på småtimmarna inför nyöppningsfesten 5 september). Hundratals, om inte tusentals, ideella arbetstimmar har investerats av medlemmar och många har bidragit ekonomiskt. Som det ser ut just nu är Husfonden barskrapad, men jag hoppas att du har möjlighet att hjälpa till med ett ekonomiskt bidrag för att se till att vi kan fortsätta göra verklighet av våra drömmar om Det fria Sverige.
 

Angående den nya rapporten om ”radikalnationalism”

Men den huvudsakliga anledningen att jag skriver till dig är en ny rapport från ”Centrum för assymetriska hot- och terrorismstudier” vid Försvarshögskolan. Redaktörer för rapporten är Magnus Ranstorp och Filip Ahlin. Rapporten har fått namnet ”Från Nordiska motståndsrörelsen till alternativhögern – En studie om den svenska radikalnationalistiska miljön” och det rapporteras friskt om den i gammelmedia. 

Man kan ju tycka att det är konstigt att Försvarshögskolan, och sedan gammelmedier, slår på stora trumman om ”hot mot invandrare och muslimer” när vi lever mitt uppe i ett kaos där utlänningar tortyrvåldtar svenska ungdomar på kyrkogårdar, och svenska flickor mördas, styckas och våldtas av utlänningar. Men, vi vet sedan länge hur det fungerar så inget bör förvåna längre.

Självklart kände mig tvungen att skumma igenom den. Den består i stora delar av klipp- och klistra från Expo, men rätt snabbt märker jag att den också är fylld av faktafel. Då menar jag inte subjektiva sådan som att man kallar någon för ”rasist” eller liknande, utan rena faktafel som hade kunnat kollas upp väldigt enkelt. Man påstår att Det fria Sverige grundades 2015 (rätt svar är 2017), man påstår att Svenskarnas hus köptes in för ”ungefär en miljon” (rätt svar är 450 000) och att våra evenemang klarar av att samla ”30 till 50 personer” (rätt svar är att våra stora evenemang alltid är fullbokade, och den stora sommarfesten lockade senast över 300 besökare). 

Man lutar sig mot anonyma intervjuer med ”kommunanställda” som får agera någon typ av experter.

Det är helt enkelt ett total hafsverk och så fyllt av faktafel att man storknar. Enligt uppgift har rapporten kostat en miljon svenska skattekronor; pengar som avtvingats svenska arbetare för att finansiera detta inkompetenta dravel – ett dravel som säkert kommer ligga till grund för politiska beslut framöver, inte minst för den förestående grundlagsändringen för att kunna förbjuda svenskvänliga organisationer och partier (vilket Löfven senast för några veckor sedan var tydlig med att man arbetade på). 

För oss som av naturliga anledningar har inblick i den här rörelsen är det pinsamt att sitta och läsa detta. Är detta det bästa Sveirge AB kan uppbringa? Om så är fallet så stärker det bara vår analys att den här staten håller på och faller samman och att vi svenskar måste organisera oss omgående för att bygga vårt egna alternativ.

Jag önskar dig en fortsatt trevlig vecka min vän, och om du inte redan gjort det, se till att anmäla dig till Det fria Sveriges kommande evenemang.

Med vänliga hälsningar,
Dan Eriksson
Ordförande
Det fria Sverige

Få Erikssons analyser först av alla

Vill du läsa mer sådant här?

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.