Lyckad heldag i Älgarås med loppis, renovering och musik

Det fria Sverige har etablerat det första Svenskarnas hus i Älgarås och blivit ett naturligt inslag i vardagen i bygden. Lördagen den 27 juni var inget undantag, istället var det en fullmatad dag i vårdkasens tecken.

Det var livat hela dagen då föreningen ombetts att förestå grillning vid en lokal loppis, vilken var uppskattad ska tilläggas. Samtidigt som det grillades där var Svenskarnas hus öppet för den som ville och en och annan trotsades hettan för att komma förbi under dagen.

Byggnation pågår såklart också i huset och murning och putsning av grunden stod på schemat. Trots ohygglig hetta kämpade medlemmarna på och snart är vi redo att börja sätta upp vår nya, vackra röda träfasad.

Vid 19:00 var det så dags för folktrubaduren Henrik Pihlström att gå upp på scenen i huset. Trots en lång dag för många och en allmän värmetrötthet fanns det energi kvar och alla var överens om att Henriks musik, några kalla att svinga och trevligt umgänge var den perfekta avslutningen på kvällen.

Med tanke på coronaproblematiken och oron i samhället med nya och alltmer absurda krav från främlingar är det viktigare än någonsin att svenskar kommer samman och både finner kraft och hopp, men också nya nätverkar och gemenskaper.

Det är detta som är syftet med Det fria Sverige och Svenskarnas hus, och snart nog är det dags igen för oss att öppna portarna till huset. Men först ska vi klara av ett fasadbyte som kommer sluka tid och resurser under en tid framöver. Du kan följa arbetet via våra sociala medier. Så klart hoppas vi också att du hjälper till genom att donera vad du kan till husfonden.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.