Lyckad heldag i Älgarås med loppis, renovering och musik

Det fria Sverige har etablerat det första Svenskarnas hus i Älgarås och blivit ett naturligt inslag i vardagen i bygden. Lördagen den 27 juni var inget undantag, istället var det en fullmatad dag i vårdkasens tecken.

Det var livat hela dagen då föreningen ombetts att förestå grillning vid en lokal loppis, vilken var uppskattad ska tilläggas. Samtidigt som det grillades där var Svenskarnas hus öppet för den som ville och en och annan trotsades hettan för att komma förbi under dagen.

Byggnation pågår såklart också i huset och murning och putsning av grunden stod på schemat. Trots ohygglig hetta kämpade medlemmarna på och snart är vi redo att börja sätta upp vår nya, vackra röda träfasad.

Vid 19:00 var det så dags för folktrubaduren Henrik Pihlström att gå upp på scenen i huset. Trots en lång dag för många och en allmän värmetrötthet fanns det energi kvar och alla var överens om att Henriks musik, några kalla att svinga och trevligt umgänge var den perfekta avslutningen på kvällen.

Med tanke på coronaproblematiken och oron i samhället med nya och alltmer absurda krav från främlingar är det viktigare än någonsin att svenskar kommer samman och både finner kraft och hopp, men också nya nätverkar och gemenskaper.

Det är detta som är syftet med Det fria Sverige och Svenskarnas hus, och snart nog är det dags igen för oss att öppna portarna till huset. Men först ska vi klara av ett fasadbyte som kommer sluka tid och resurser under en tid framöver. Du kan följa arbetet via våra sociala medier. Så klart hoppas vi också att du hjälper till genom att donera vad du kan till husfonden.

Dela detta du med

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på telegram
Telegram
Dela på whatsapp
WhatsApp
Dela på email
Email

Vår senaste tidskrift

  1. Husfonden – Oktober 2020

    Det stora fasadbytet är så gott som klart, men småfix och insättning av dörrarna kommer göras under oktober månad. Denna jätteinvestering har tömt husfonden, och istället har pengar tagits från föreningens övriga kassa - något vi hoppas kunna betala tillbaka genom fortsatt insamling. När fasaden är klar är det dags att börja titta på så väl kontoren på övervåningen som är den enda delen av den våningen som inte är renoverade, samt gymmet i källaren. Detta är möjligt tack vare massor av ideell arbetskraft, men också tack vare de som stödjer Husfonden och ser till att vi har råd att köpa in material och utrustning som behövs.
    8 951 kr insamlat av målet på 50 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.

BLI EN DEL AV OSS

Över 20 000 är redan med på vårt nyhetsbrev. Vad väntar du på?