Leve konungen – leve Sverige

I dag fyller H.M. Konungen 75 år och det ska firas. Det är nämligen inte bara monarken själv det handlar om, det är mycket viktigare än så.
H.M. Konungen 75 år. 30 april 2021. Foto: Sara Friberg, Kungl. Hovstaterna.

Denna artikel är skriven av en av våra medarbetare, och representerar inte nödvändigtvis föreningens officiella ståndpunkt. Om du letar efter officiella uttalanden kan du klicka här.

I dag fyller H.M. Konungen 75 år. Grattis kungen. I dag vajar därför Sveriges flagga över Svenskarnas hus i Älgarås. Det kändes bra att hissa flaggan på morgonen när jag kom till huset. Solen sken, fåglarna kvittrade och huset stod där som ett monument för vad fria svenskar kan åstadkomma om de bara vill. Att sedan se vinden fånga flaggan och göra den levande högt där uppe, det värmer.

Monarkin är det centrala

Tro mig, jag menar att det finns mycket kvar att önska av vårt kungahus. Deras anpassning till den moderna världen, pk-dogmen och generell socialliberalism bottnar i en överlevnadsstrategi, men har i dag blivit en del av det hela. Det är sorgligt att se.

Man måste dock kunna frikoppla monarkin, själva institutionen, från monarken som för tillfället sitter på tronen. Det ena är en viktig tradition medan det andra är en person som förr eller senare byts ut. Alltså hissar jag flaggan och säger grattis till Carl XVI Gustaf. Därmed hissar jag flaggan för en av världen äldsta monarkier.

Motstånd mot folkfienderna

Att fira monarkin genom att traditionsenligt fira nuvarande monark är därtill en motståndshandling mot den nuvarande ordningen. Vänstern har som mål att avveckla monarkin, vilket också socialliberalerna skulle applådera. De konservativa brukar förvisso höja rösten för kungahuset, men som vanligt är det inte med den kraft som krävs.

Återstår nationalisterna alltså. Vi behöver inte vara överens med hur kungahuset agerar i samtiden för att inse vikten av institutionen. Striden om den svenska monarkien pågår hela tiden. Som nationalist är det naturligt att välja sida, mot folkfienderna.

Jag menar att din egen inställning till monarkin inte ens spelar roll (självklart kan man vara nationell och mot monarkin). Du måste ta strid för traditionen, mot vänsterns ständiga försök att montera ned ytterligare en liten bit av Sverige från fordom. I framtiden, när vi har ett fritt svenskt Sverige så kan vi diskutera monarkin. Inte i dessa tider.

För egen del ligger den vita armbindeln här, redo att dras på om majestätet bestämmer sig för att göra en rättfärdig revolution likt Gustav III.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.