Kina utnyttjar corona politiskt – men inte Sveriges politiker?

I Sverige är vi konspirationsteoretiker om vi tror att staten drar nytta av coronapandemin; men att Kinas ledare gör det är självklart? Något är lurt här.

Denna artikel är skriven av en av våra medarbetare, och representerar inte nödvändigtvis föreningens officiella ståndpunkt. Om du letar efter officiella uttalanden kan du klicka här.

I en kommentar i Dagens industri i dag skriver Johan Nylander om hur den kinesiska regimen anklagas för att utnyttja coronaviruset för att tillskansa sig mer makt. Bland annat har barn i Hongkong låsts in i karantänläger.

Så klart de utnyttjar krisen

Ingen tror väl något annat än att Kinas kommunistiska styre utnyttjar coronapandemin för sina egna syften. Det har de gjort från start och inte bara i landet. Efter 2020 och ett starkt lobbyarbete från Kina som slutade med att hela västerlandet stängde ner (utom Sverige) visade det sig att Kina var det enda land på jorden som gick stärkta ur epidemiåret 2020.

Man ska ha en sak klar för sig nämligen; politiker som inte ser sig som folkets och landets tjänare – utan härskare – kommer alltid använda kriser för att tillskansa sig mer makt.

Men inte i Sverige?

Dagens industri skriver om Kinas missbruk av corona samtidigt som public service och MSB med flera försöker misstänkliggöra var och en som säger att något liknande sker i Sverige, Europa och världen. Som om det bara är kinesiska staten som passar på.

I Sverige har redan regeringen Löfven – med bifall från hela politikereliten – upphävt demokratin i form av demonstrationsrätten. Därtill söker man efter fler möjligheter till repressiva åtgärder gentemot medborgarna.

Vi ska alltså tro att man i Kina gör det för att tillskansa sig mer makt, medan man i Sverige gör det för att man vill oss väl?

Politikeradeln är den samma

Så väl i Kina som i Sverige ser sig politikerna som utvalda att forma samhället efter sina snäva politiska ideal. I Kina är det den kommunistiska utopin och i Sverige de socialdemokratiska reformerna; i båda fallen är slutmålet den kommunistiska utopin på jorden där det inte finns några ”ekonomiska, sociala eller kulturella skillnader”, som de svenska Socialdemokraterna skriver på sin hemsida.

Detta applåderas av socialliberaler, och till del även av borgerligheten som också babblar på om feminism, HBTQ, fördomar och diskriminering.

Framförallt är de alla överens om att de vet bättre än folk i gemen. De är överens om att makten ska ligga hos dem och att rikedomar ska fördelas enligt deras gottfinnande. Folk ska rösta vart fjärde år och sedan hålla tyst. Men röstar de fel så måste förbuden komma eller felet tvingas ändra på sig för att godkännas. Det har vi sett från andra stora demokratier som Tyskland och Belgien. Också i Sverige vill regeringen ha lagar som i princip skulle kunna användas för att förbjuda SD.

Här visar sig Kina vara ännu mer demokratiskt än Sverige faktiskt, där riskerar man i alla fall inte att ”fel” parti röstas in — där finns ju bara kommunistpartiet.

Vad tror du själv kära läsare; är det bara i länder som Kina som coronapandemin utnyttjas av regimen, eller sker det också i Sverige och EU? Det som Dagens industri skriver om är verklighet även i Sverige och det är uppenbart bara man tittar efter. Denna pandemi kommer inte vara över förrän de lagändringar och påtvingade ekonomiska utjämningar som politikerklassen vill se är genomförda. Därför måste du höja din röst mot det som pågår och stå upp för din frihet. Den är inte gratis.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.