Kamratafton i Stockholm

Den 25 mars hölls en lyckad kamratafton i Stockholm. En sådan kväll kan aldrig återupplevas i text men här kommer en rapport från sammankomsten.
Kamratafton i Stockholm

Fredagen den 25 mars ägde en kamratafton i Det fria Sveriges regi rum i Stockholm. Ett åttiotal personer kom för att umgås, äta och dricka gott, lyssna på företrädare för Det fria Sverige och svensk alternativmedia och skåla till trubadurmusik. Det blev en fantastisk afton.

Först ut på scenen var Christian Pettersson som arbetar för Exakt24. Pettersson är nyligen hemkommen från en reportageresa i Gambia där han bland annat sprang på Linda Snecker från Vänsterpartiet. Han berättade om sin resa som slutade med att han fick fly landet för att undkomma gambiska myndigheter. Han visade också lite filmat material från resan och avslutade med att svara på publikens frågor.

Därefter lämnades ordet till Jonas Nilsson från Palaestra Media. Nilsson är ständigt aktuell med nya dokumentärer. Hans senaste film, Makthavarna du aldrig valde, har i skrivande stund över 170 000 visningar på Youtube. Nästa projekt som han arbetar med är en reportageserie där tittarna kommer möta kristna Sverigevänner som går emot Svenska kyrkans mångkulturella dogmatik. Nilsson berättade om sina projekt och visade upp en del filmmaterial för att ge försmak för vad som komma skall.

Efter den välsmakande buffén var det Björn Björkqvists tur att tala. Björkqvists tema för dagen var Valåret 2022 och fokus låg på att det är de personliga valen som man gör varje dag som är riktigt avgörande snarare än att rösta på valdagen, även om det är något man också bör göra.

Kvällens sista talare var Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson. Det vore svårt att ge föreläsningen rättvisa genom att rycka ur enskilda citat. Framförallt skulle de utan kontext lätt skapa missuppfattningar men i korthet handlade talet om att ”den nationella rörelsen” varit hopplöst efter sin tid allt för länge och att vi som oppositionella måste inse att vi inte kan leva i drömmarna om idealsamhället utan måste se till att skapa alternativ när samhället inte ser ut som vi önskar. Det fria Sveriges arbete handlar inte om att vinna val genom att säga vad folk vill höra utan om att bygga en stabil framtid i en labil omvärld.

Efter Erikssons anförande blev det musikalisk underhållning. Den som ville kunde handla böcker från Logik Förlag som fanns på plats.

Sammankomster som den här är en viktig del av Det fria Sveriges verksamhet. Goda kontakter knyts först när människor träffas på riktigt. Du som vill delta i framtida aktiviteter bör hålla utkik här på detfriasvergie.se och skriva upp dig på vårt nyhetsbrev för att få information om när träffar äger rum på din ort.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.