I väntan på valresultatet — bara en sak är säker

Föreningens ordförande väntar spänt på valresultatet. Medan rösterna räknas klart levereras här några tankar kring valet, och det konstateras att bara en sak är helt säker.

Det är onsdag precis efter lunch när detta skrivs. De omtalade ”onsdagsrösterna” som fastställer valet som just gick av stapeln beräknas vara färdigräknade ikväll. Då vet vi om det blir ”rödgrönt” eller ”blågult”. Sverigevänner hoppas alla på det sistnämnda, för även om det är långt ifrån tillräckligt så blir det förhoppningsvis bättre än fyra år till med Magdalena Andersson, Annie Lööf och Märta Stenevi.

SD är den stora vinnaren

Valets stora vinnare är Sverigedemokraterna. Andra största parti. Vädrar ministerposter gör de också. Men ”lag Kristersson” har en del skrynklor att stryka ut. Hur förlika SD med Liberalerna? Det återstår att se. Flera politiska kommentatorer har påpekat att Kristersson kommer ha det förhållandevis enkelt att bilda regering, desto svårare att hålla ihop den över tid. Även det återstår att se.

Muslimpartiet gjorde avtryck

En annan vinnare är Partiet Nyans. Inte så mycket sett till siffrorna kanske, men utan tvekan med tanke på hur omskrivna de blivit. Men troligt kommer det visa sig vara en pyrrhusseger eftersom många blivit rejält uppskrämda av dem. Men som jag påtalat flera gånger i Dagens Svegot dagen efter valet: Att muslimer erövrat politisk makt i Sverige är inget nytt, de finns i alla partier på kommunal nivå. Skillnaden nu är att de har ett eget parti.

Vänstertapp att glädjas åt

Vänstern tappar, utom Socialdemokraterna som är ett helt annat djur än de andra partierna. Men vare sig Vänsterpartiet, Centerpartiet eller Miljöpartiet imponerar egentligen. Med tanke på all den draghjälp de fått av gammelmedia under åren, och att de kunnat finansiera lobbyister genom ändlösa projekt för feminism och mångkultur samt domedagsprofetior om klimatundergång och så vidare borde de dominerat. Så blev det inte.

Intressant nog visade det sig att ”generation Greta” bara var en bluff, en sann tidningsanka. Både i gruppen 18 till 25 såväl som i skolvalet visade det sig tydligt att ”blågult” är det som gäller. Det bådar gott för framtiden.

Men som sagt, inget är klart ännu. Utom en sak.

DFS är fortfarande rätt väg framåt

Den breda folkrörelse som Det fria Sverige bygger, med lokal organisering underifrån och framväxandet av platser som är våra egna, är också rätt väg efter valet, hur det än går. Vi går mot svårare tider och det kommer ingen regering (ny eller sittande) klara av att rätta till.

Även om det är positivt med ”blågult” så måste vi se sanningen i vitögat och inse att det bara är vi själva, vi svenskar, som har vårt bästa för ögonen.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.