I dag är det den sista april och då firas det traditionellt runtomkring i så väl Sverige och Finland samt i stora delar av den germanska världen. I dag kallar vi firandet för Valborgsmässoafton, men firandet har långa förkristna anor och traditionen sträcker sig betydligt längre tillbaka än Valborgs helgonförklaring. Det rör sig om en av de äldsta och mest folkliga traditioner som binder samman vårt folk över generationer.

Symboliken denna dag är stark. Det är vårens seger över vintern, ljusets seger över mörkret, livets seger över döden. Det är dagen då vi eldar upp det gamla för att göra plats för det nya, i det ständiga livshjul som utgör vår verklighet.

Vi i Det fria Sverige firar så klart Valborgsmässoafton runt om i landet, och Svenskarnas hus i Älgarås öppnar upp för firande från 16:00.

Med detta vill vi passa på att önska alla fria svenskar en glad Valborg, och hoppas att vi alla välsignas med ny kraft när vi låter oss inspireras av ljusets och livets seger.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.