I Coronatider: Bort med karensdagen och hjälp svenska företagare

När myndigheter nu uppmanar svenskar att stanna hemma från arbetet om de känner av några som helst symtom som kan liknas vid covid-19 kräver Det fria Sverige slopad karensdag och ekonomiskt stöd till svenska företagare som drabbas.

Uppdatering 14:05: Regeringen har nu gått på Det fria Sveriges linje och går ut med att man slopar karensdagen och att staten går in och tar kostnaden. Dessa nya regler gäller i en och en halv månad framåt och kan komma att förlängas.

Globalismen har återigen visat sig från sin sämsta sida när viruset Covid-19 (i folkmun mest kallat Coronavirus) kunnat sprida sig i rekordfart över jorden och ända upp till oss här i norr. Många svenskar har redan insjuknat och fler lär det bli, inte minst med tanke på att Sverige AB:s regering verkar stå helt handfallen och inte ens på ett effektivt stoppat smittade från att resa in i landet.

Många svenskar är nu med rätta oroliga, inte bara för att drabbas av viruset, utan för vilka konsekvenser detta ska få för samhället i stort och deras privata ekonomi. Många är belånade upp över öronen efter decennier av vanvettig bostadspolitik och har väldigt små marginaler.

Myndigheterna uppmanar nu folk att stanna hemma från arbetet vid symptom, även om man inte vet om det är Covid-19. Detta är så klart en rimlig uppmaning för att minska spridningen.

Samtidigt har Sverige AB ett system med en karensdag, något som saknas i många andra länder, och som gör att många drar sig från att stanna hemma vid sjukdom då kostnaden blir alldeles för stor.

Det fria Sverige kräver att regeringen omedelbart slopar karensdagen så att svenska anställda kan stanna hemma utan att riskera den stora ekonomiska smäll det skulle innebära. Samtidigt krävs ett effektivt åtgärdspaket för att hjälpa alla de svenska företagare som nu kommer drabbas av ökade kostnader.

Det är regeringens usla politik som satt oss i den här situationen, men som vanligt är det svenska arbetare och företagare som får betala notan. Som svenskarnas intresseförening är det något vi inte tänker acceptera utan kräver att regeringen omedelbart inför ett stopp för karensdagen och tar fram ett paket för att hjälpa svenska arbetare och företagare.

Fotnot: Sedan 1 januari 2019 har karensdagen ersatts med ett karensavdrag, men effekten för svenska arbetare och företagare är densamma. I folkmun kallas det fortfarande karensdag och därför väljer vi att använda den terminologin.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.