Höjda politikerlöner är ett hån mot det svenska folket

I Norrtälje har det nya styret valt att höja sina egna löner. Sällan har ett politiskt beslut varit så taktlöst.
Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna, Liberalerna

Under måndagen beslutade politikerna i Norrtälje att höja sina egna löner. Bakom beslutet står det nya kommunstyret bestående av Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. Kommunstyrelsens ordförande fick en höjning från 87 000 kronor till 110 400 kronor, det vill säga en höjning med 23 400 kronor i månaden. Ökningen beror på att ordföranden ska få 60 procent av statsministerns lön istället för 60 procent av statsrådens som tidigare varit fallet. Samtidigt höjs också övriga kommunalråds och gruppledares arvoden.

Politiker ljuger och skor sig

Inför valet var politikerna, framförallt från de partier som nu styr Norrtälje, noga med att poängtera att Sverige går in i hårda tider. Priser på el och drivmedel skenar vilket i sin tur driver upp priser på såväl mat som boende. Många svenskar kommer nu ha det svårt att klara sig. Politiska beslut borde därför gå ut på att spara pengar inom kommunen för att antingen kunna sänka skatterna eller rikta insatser åt svenskar som får det svårt. Att då istället höja den egna lönen från 87 000 kronor i månaden till drygt 110 000 kronor tyder på enorm nonchalans.

Hör diskussionen om detta i Dagens Svegot

I Sverigedemokraternas valmanifest krävde Sverigedemokraterna att kostnaderna för politiker skulle minskas. Bland annat ville man reducera antalet nämndledamöter, strukturera om partistödet och minska politikerarvodena. Nu ökar istället kostnaderna med flera miljoner kronor om året. Det är oklart om Sverigedemokraterna fått kompromissa bort kravet på sänkta politikerlöner för att få något annat, eller om de bara glömt idén så snart valet var över.

Protestera så politikerna aldrig glömmer

Det fria Sverige är det svenska folkets intresseförening. Vi lägger oss inte i partipolitiken men reagerar när partier, oavsett ideologisk riktning, vänder ryggen åt svenskarna. Vi uppmanar till protest mot de politiker som förser sig själva med alldeles för höga löner medan många svenskar är oroade för hur de ska klara ekonomin under vintern.

Kanske tänker politikerna att de nu kan passa på att höja sina löner eftersom det är långt kvar till nästa val. Kanske kommer fler politiker runt om i landet att passa på att följa efter Norrtäljes exempel om de märker att det går utan större protester. Vår förhoppning är därför att så många som möjligt i Norrtälje visar sitt missnöje mot politikerna och påminner dem såväl nu som så länge de inte sänkt lönerna. Vår förhoppning är vidare att svenskar i hela landet bevakar vad lokalpolitikerna tar sig för.

Politikerna är utsedda av väljarna för att styra kommunerna. De ska tjäna folket. Inte tvärtom. De ska också föregå med gott exempel när landet går in i hårdare tider. Och de ska veta att de har ögonen på sig.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.