Hjälp medlemmar i coronakrisen – bli operatör på DFS-telefonen

Inom kort lanserar vi DFS-telefonen. En möjlighet för dig som medlem att ringa och prata med andra medlemmar, något som är extra behövligt nu i coronatider då många — framförallt äldre — sitter isolerade utan social kontakt. Kan du hjälpa till?

Det är minst sagt underliga tider nu med anledning av coronakrisen. Vi har varit tvungna att ställa in en massa evenemang, och istället har vi ställt om verksamhet till dels rapportering och analys via Svegot och sociala insatser i framförallt Älgarås där det första Svenskarnas hus ligger. 

Nu vill vi ta nästa steg för att hjälpa våra medlemmar i denna svåra tid. Många av våra medlemmar är äldre eller har av annan anledning valt att isolera sig från omvärlden. Detta kan vara väldigt psykiskt påfrestande. 

Därför vill vi nu öppna DFS-telefonen. Helt enkelt ett telefonnummer dit man kan ringa om man vill prata med någon annan medlem. Ett sätt att slippa sitta ensam.

Men för att det här ska funka behöver vi operatörer. Alltså personer som är beredda att svara i telefonen. Du kommer inte behöva lämna ut ditt telefonnummer till någon förutom oss i styrelsen, och det kostar dig inga telefonkostnader.

Skulle du kunna tänka dig att ta emot samtal från andra medlemmar? Kanske sitter du själv isolerad just nu och har massor av tid över? 

Vi vet inte hur många eller hur ofta det kommer att ringa, men vi vet att det är en möjlighet vi vill kunna erbjuda de medlemmar som känner att de vill ha någon att prata med.

Numret till DFS-telefonen kommer bara visas för medlemmar på friasvenskar.se samt i nästa nummer av medlemsbladet Svensk strävan. Det kan bli så att vi i framtiden utvidgar den här servicen till att omfatta fler svenskar, men då kommer du självklart få möjlighet att ”hoppa av” som operatör först om du så önskar.

Kan du hjälpa till? Läs mer på FriaSvenskar.se hur du anmäler dig (endast för medlemmar).

DFS-telefonen kommer ha öppet varje dag mellan 10-21 och du kan närsomhelst be om att bli borttagen från operatörslistan.

Nu hjälper vi varandra!

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.