Gott resultat efter trygghetsarbetet i Älgarås

En dryg vecka har gått sedan trygghetsarbetet satte igång i Älgarås. Här kommer en uppdatering om hur det har gått.

Under en veckas tid har boende i Älgarås samlats på kvällarna och nattvandrat i byn. Det hela inleddes efter att flera olika brott begicks under helgen i slutet av januari, ett resultat av att kommunen valt att placera flera personer med sociala problem av olika de slag på samma plats i Älgarås. Magnus Söderman från Det fria Sverige, och boende i Älgarås, berättar:

”Jag bor granne med den fastighet som kan sägas vara själva centrum för problemen och det har varit varierad grad av stök under en längre tid. Själv fick jag nog när en krossad kanyl dök upp på gatan utanför samt ett tomt paket Stilnoct på min tomt. Jag har stort överseende med mina grannar, men där gick gränsen och då valde jag att agera.

”Med stöd från DFS Norra Skaraborg och goda grannar i Älgarås som inte är med i föreningen satte vi igång och nattvandra. Under veckan som gått har fler personer anslutit sig och ur denna vilja startade vi upp ”Trygghetsinitiativet Älgarås” med tanken att organisera detta arbete lite mer.

”Det är jobbigt för vanligt hederligt folk att närvara i samhället på ett heltäckande sätt, men vi kommer göra vårt bästa för att behålla momentum nu när vi är igång.”

Lugnare på byn

Sedan arbetet inleddes har det varit lugnare på byn. Trygghetsinitiativet Älgarås har fått upp en sida på Facebook och är i färd med att se över hur man kan organisera arbetet så att man får ut maximal möjlighet att vara närvarande för minimal insats för var och en som hjälper till.

Initiativet är fristående från Det fria Sverige men föreningen ser det som mycket positivt och några av de drivande är också medlemmar i DFS. Föreningen kommer självklart stötta nattvandrarna på alla upptänkliga sätt, precis som vi stöttar andra initiativ i byn.

Att agera lokalt är det enda sättet att få ordning och reda och lugn och ro. Det är uppenbart att samhällskontraktet idag bara hedras från ett håll (folket betalar sin skatt) medan myndigheterna inte kan, eller vill, göra sin del. Älgarås är bara ett av för många mindre samhällen som hamnar i kläm när kommunpolitiker bestämmer sig för att en by i kommunen (där de inte bor själva) är den som får ta smällarna först.

Det fria Sverige handlar om att ta ansvar och tillsammans göra skillnad. I Älgarås och överallt där vi har medlemmar.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.