Genmäle publicerat i Mariestadstidningen

Den 4 maj skrev Mariestadstidningen om skadegörelse vid asylboendet i Älgarås, på ett sätt som insinuerade att detta skulle vara kopplat till Det fria Sveriges verksamhet på orten. Dan Eriksson, ordförande i föreningen, skrev därför ett genmäle till tidningen som publicerades i dag.
Asylboendet i Älgarås. Bilden visar inte den påstådda skadegörelsen, utan det normala stöket vid anläggningen.

Genmälet kan läsas på Mariestadstidningens hemsida men publiceras också i sin helhet här under.

Den 4/5 skriver Mariestadstidningen om skadegörelse på asyboendet i Älgarås, och insinuerar att det här på något sätt skulle vara kopplat till Det fria Sveriges verksamhet på orten med Svenskarnas hus. Det är inte bara oärligt, eftersom det självklart inte finns några sådana kopplingar, utan också farligt då det riskerar att leda till en våldsupptrappning som ingen i Älgarås vill se.

Vi finner det också djupt beklagligt att Mariestadstidningen inte tar kontakt med oss för en kommentar innan man publicerar en artikel som pekar ut föreningen som klandervärd. Istället låter man en Sara Tengvall Hoffman uttala sig om ”föreningens retorik”, men glömmer lägligt nog bort att berätta att hon är politisk aktivist och aktiv för Vänsterpartiet, något som är av högsta intresse när hon uttalar sig om vår förening. 

Det fria Sverige är öppna och ärliga med våra arbetsmetoder, och vi har sett till att alltid stå till medias förfogande för frågor och intervjuer, så även Mariestadstidningen. Vi finner det därför beklagligt att man försöker sammankoppla oss med skadegörelse, helt utan några som helst bevis. 

Vi ser dessutom en risk i att man sprider en felaktig bild av föreningens arbetsmetoder, vilket kan leda till en våldsupptrappning från människor som vill ”hämnas” den skadegörelse Mariestadstidningen försöker sammanknippa med vårt arbete.

Vi hoppas att Mariestadstidningen framöver tar kontakt med föreningen om man har frågor, och låter oss komma till tals ifall man tänker insinuera något brottsligt om oss igen.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.