Genmäle publicerat i Mariestadstidningen

Den 4 maj skrev Mariestadstidningen om skadegörelse vid asylboendet i Älgarås, på ett sätt som insinuerade att detta skulle vara kopplat till Det fria Sveriges verksamhet på orten. Dan Eriksson, ordförande i föreningen, skrev därför ett genmäle till tidningen som publicerades i dag.
Asylboendet i Älgarås. Bilden visar inte den påstådda skadegörelsen, utan det normala stöket vid anläggningen.

Genmälet kan läsas på Mariestadstidningens hemsida men publiceras också i sin helhet här under.

Den 4/5 skriver Mariestadstidningen om skadegörelse på asyboendet i Älgarås, och insinuerar att det här på något sätt skulle vara kopplat till Det fria Sveriges verksamhet på orten med Svenskarnas hus. Det är inte bara oärligt, eftersom det självklart inte finns några sådana kopplingar, utan också farligt då det riskerar att leda till en våldsupptrappning som ingen i Älgarås vill se.

Vi finner det också djupt beklagligt att Mariestadstidningen inte tar kontakt med oss för en kommentar innan man publicerar en artikel som pekar ut föreningen som klandervärd. Istället låter man en Sara Tengvall Hoffman uttala sig om ”föreningens retorik”, men glömmer lägligt nog bort att berätta att hon är politisk aktivist och aktiv för Vänsterpartiet, något som är av högsta intresse när hon uttalar sig om vår förening. 

Det fria Sverige är öppna och ärliga med våra arbetsmetoder, och vi har sett till att alltid stå till medias förfogande för frågor och intervjuer, så även Mariestadstidningen. Vi finner det därför beklagligt att man försöker sammankoppla oss med skadegörelse, helt utan några som helst bevis. 

Vi ser dessutom en risk i att man sprider en felaktig bild av föreningens arbetsmetoder, vilket kan leda till en våldsupptrappning från människor som vill ”hämnas” den skadegörelse Mariestadstidningen försöker sammanknippa med vårt arbete.

Vi hoppas att Mariestadstidningen framöver tar kontakt med föreningen om man har frågor, och låter oss komma till tals ifall man tänker insinuera något brottsligt om oss igen.

Dela detta du med

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på telegram
Telegram
Dela på whatsapp
WhatsApp
Dela på email
Email

Vår senaste tidskrift

  1. Husfonden – februari 2021

    Fasaden är bytt, dörrarna på framsidan är utbytta och samtliga fönster är bytta. Vilket fantastiskt jobb! Det återstår att sätta in ett par nya dörrar på baksidan, och smycka fasaden med lite fin konst. Nästa stora steg är att få klart damtoaletterna, kontoret och dessutom vill vi kunna bygga en terrass lagom till sommaren. Allt detta är möjligt tack vare din hjälp.
    31 730 kr insamlat av målet på 50 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.

BLI EN DEL AV OSS

Över 20 000 är redan med på vårt nyhetsbrev. Vad väntar du på?