Får Muhammer Demirok de sista svenska väljarna att lämna Centerpartiet?

Centerns valberedning föreslår muslimen Muhammer Demirok som ny partiledare. Den turkiske socialliberalen passar perfekt in i partiets antisvenska prägel, och kanske förstår de sista landsbygdsväljarna att lämna partiet nu?

Så har Centerpartiets valberedning föreslagit en ny partiledare och den man hoppas ska leda partiet är muslimen Muhammer Demirok, tidigare kommunalråd i Linköping, invald i riksdagen 2022 och ledamot av Centerpartiets styrelse samt utbildningspolitisk talesperson för partiet. Enligt politiska kommentatorer är han en utpräglad socialliberal som kommer hålla fronten mot Sverigedemokraterna och fortsätta i Annie Lööfs spår.

Under 1990-talet dömdes han vid två tillfällen för misshandel till villkorlig dom och samhällstjänst. Han säger själv att händelserna påverkat honom, att han skäms för dem och att han förändrats sedan dess. Att en person ställt till det för sig i sina yngre dagar är egentligen inte mycket att orda om. Det finns mer aktuella saker som borde oroa svenskar som tänkt rösta på Centerpartiet.

Trött på ”vita män”

2021, då Demirok var gruppledare och kommunalråd i Linköpings kommun, samt satt i partistyrelsen för Centerpartiet, uttalade han sig på sociala medier om ”äldre, privilegierade vita män”. Några som centerpolitikern sa sig vara ”riktigt jävla trött på”.

Problemet för den blivande centerledaren är alltså ”vita” äldre män och inte äldre män i allmänhet. Ett hat och förakt mot det svenska folkets vars land han nu bor i.

Ett rasistiskt uttalande likt detta är så klart oproblematiskt för Centerpartiet, vilka också avslöjats med att se mellan fingrarna när det gäller pedofili, och som de senaste årtiondena stått för en utpräglad svenskfientlighet i så väl ord som handling.

Frågan är om den vita svenska väljarbas som tidigare utgjorde själva ryggraden för partiet nu till sist kommer kasta in handduken och söka sig annorstädes?

Landsbygden måste sätta ner foten

Trots att C sedan länge blivit partiet för innerstadsliberaler har de likväl kunnat behålla greppet om lands- och glesbygden, med stöd hos småföretag och lantbruk. Detta stöd har varit sviktande men partiet har inte övergetts. Är det nu det händer?

Hur ska Muhammer Demirok kunna entusiasmera de gamla väljargrupperna? Sannolikt kommer det inte gå, vilket borde vara självklart för valberedningen. Antagligen är de dock så uppfyllda av sig själva att de inte förstår att valet av Demirok mycket väl kan vara spiken i kistan för partiet utanför storstadsregionerna.

Fast Centerpartiet kanske inte bryr sig? Svensk lands- och glesbygd har få vänner hos riksdag och regering; det är storstäderna med en progressiv och modern befolkning som är intressant. Det är möjligtvis hos dessa som Demirok kommer söka sitt stöd.

Svenskfientligheten cementeras

Om Muhammer Demirok väljs till ny partiledare för centern bekräftar det vad allt fler svenskar blivit varse de senaste decennierna: Politikerna står inte på folkets sida – det svenska folkets sida alltså. Muhammer Demirok kommer inte företräda svenskarnas intressen, tvärtom, han är trött på vita svenska män, och en aktiv del i folkutbytet.

I praktiken kommer partiledarbytet inte göra mycket skillnad. Lööf vet att lämna över partiet till någon som är med på samma internationalistiska agenda som hon själv. Men kanske kommer fler svenskar vakna upp och förstå att Centerpartiet sedan länge har övergivit dem?

En sak är säker, det är ingen ”närodlad” politik som förs med C. Inte heller är det en politik för svenskarna.

Det fria Sverige, det svenska folkets intresseförening, tror nog det vore bättre för Demirok om han flyttade hem till sin släktgård i Turkiet istället för att vara i vårt land och förakta vårt folk.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.