Svenska poeter och författare

Vad kan du om Fröding, Heidenstam och Lasse Lucidor? Vill du lära känna Karlfeldt, Runeberg och Stagnelius bättre? Här har vi sammanställt många timmars härlig och lärorik lyssning om några av vårt folks mest begåvade författare och poeter.

Ur det svenska folkdjupet har vacker poesi och enastående litteratur skapats; texter som har glatt, inspirerat och förundrat svenskar och andra folk under lång tid. Tyvärr har man de senaste decennierna, i sin iver efter det moderna och sitt ständiga sökande utomlands, glömt bort eller i vissa fall gömt undan dessa fantastiska svenska pennor.

Genom vårt projekt Radio Svegot har vi därför genomfört en kulturgärning och spelat in ett antal initierade podcasts om svenska diktare och författare. Det är vårt kulturprogram På gamla och nya stigar som står värd för samtalen, och här under samlar vi några av de mest intressanta.

Om du vill kan du prenumerera på På gamla och nya stigar gratis via till exempel Spotify och Apple Podcaster. Glöm inte heller att berätta för dina vänner om denna kulturskatt så att fler får ta del av den.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.