Extra årsmöte 2020: En mer mogen förening tar stora kliv

Den 19 september höll föreningen Det fria Sverige (SVEGOT-DFS Ideell förening) ett extra årsmöte med anledning av en proposition från styrelsen om grundläggande stadgeändringar.

Stadgeändringarna röstades igenom med 92 procent av rösterna och kommer officiellt att genomföras efter nästa styrelsemöte, eftersom stadgarna kräver två av varandra följande möten med en månads mellanrum.

De nya stadgeändringarna innebär att det aktiva medlemskapet avskaffas och att föreningen får en mer klassisk föreningsdemokratisk form. Det betyder att alla medlemmar, som varit medlemmar i sex månader innan årsmötet, har rätt att kandidera till och rösta om ordförande- och styrelseposter.

— Tanken med det aktiva medlemskapet var rätt och riktig i föreningens linda, för att motverka eventuella tidiga kuppförsök. Men med tiden, och i samband med att vi vuxit så pass mycket att över tvåtusen personer löst medlemskap i föreningen, blev det tydligt att formen blev ohållbar i längden, säger föreningens ordförande Dan Eriksson.

Dokument för vidare läsning

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.