Etableringsjobben diskriminerar svenskar och måste stoppas

Arbetsmarknadens parter har nu enats om ett avtal för etableringsjobb, och det är nu upp till regeringen att ta ställning. Förslaget innebär diskriminering av svenska arbetstagare, och vi kräver därför att regeringen stoppar förslaget och inte låter ännu mer skattepengar gå till svenskfientliga åtgärder.

I dag har Svenskt Näringsliv, Unionen och LO enats om ett avtal för så kallade etableringsjobb, där staten ska gå in och ta en stor del av kostnaden när arbetsgivare väljer att anställa “nyanlända” eller långtidsarbetslösa. Etableringsjobben var en del av januariavtalet, men det är först nu man verkar redo att lägga förslaget på regeringens bord.

Att vi sedan 2017 fått en ny regering, och att Tidöavtalet bör ligga till grund för arbetet och inte Januariavtalet, ger en förhoppning om att etableringsjobben ska kunna stoppas från att bli verklighet.

Det fria Sverige, det svenska folkets intresseförening, ser etableringsjobben som ett direkt svenskfientligt förslag som kommer leda till diskriminering av svenska arbetstagare på arbetsmarknaden. Att med svenskarnas skattepengar gå in och göra det billigare för arbetsgivare att välja en ickesvensk framför en svensk arbetssökande kan inte tolkas på något annat sätt.

Det finns helt klart behov av hjälp till de svenskar som av olika anledningar, inte sällan sjukdom eller arbetsrelaterad skada, behöver komma in på arbetsmarknaden igen. Men etableringsjobben kommer i väldigt liten, om någon utsträckning, hjälpa dessa svenskar till ett nytt jobb. Tvärtom kommer de försvinna ned i ett svart hål av invandrarverksamheter som restauranger, taxibolag och diverse andra verksamheter där man kan anställa släktingar, landsmän och klanmedlemmar och låta de svenska skattebetalarna stå för notan.

Vi kräver att den svenska regeringen sätter det svenska folket först, och därmed avvisar etableringsjobben. Vill man stimulera anställningar bör man istället se över kraftiga men generella sänkningar av arbetsgivaravgifterna, så att arbetsgivare får större utrymme för nyanställningar.

Presskontakt:
Föreningsordförande Dan Eriksson
08-51 97 16 31
dan.eriksson@detfriasverige.se

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.