Du ska rösta i valet!

Att rösta i valet i höst kommer inte leda till stora förändringar på kort sikt, men det finns gott om anledningar att faktiskt gå och rösta på ett nationellt parti — alternativet är nämligen så mycket sämre, menar Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson.

Det är mindre än en månad kvar till val i Sverige. Till skillnad från många andra länder håller Sverige val till alla beslutande församlingar samtidigt, vilket betyder att vi den 11 september ska välja företrädare till så väl kommun som region och riksdag.

Vi i Det fria Sverige ställer inte upp i val, utan fokuserar vårt arbete på mer långsiktig utomparlamentarisk verksamhet. Vi menar att de viktigaste valen man kan göra är de val man gör varje dag, men att det också är viktigt att gå och rösta på ett nationellt alternativ när det väl är val.

Att lägga tre lappar i en låda kan verka obetydligt, och det är ingen tvekan om att systemet på olika sätt är riggat emot oss, men jag vill ändå påstå att det är viktigt att du som nationalist röstar i valet. Inte för att det nödvändigtvis leder till ett nationellt maktövertagande, eller ens att det parti du röstar på kommer in i parlamentet. Det gör nämligen skillnad ändå.

Varje röst på ett nationellt sinnat parti är en protesthandling. Det är en signal till de nuvarande politikerna att du inte accepterar deras svenskfientliga politik, men det är minst lika mycket en signal till andra svenskar att de inte är ensamma. Massmedia gör sitt bästa för att försöka utmåla nationella idéer som perifera, impopulära och rent av kufiga. Ju fler som röstar på ett nationellt alternativ, desto fler kommer därefter våga uttrycka sina åsikter och kanske rent av kliva fram och tala för vår sak.

Därför är ”taktikröstande” en bortkastad röst. Du ska rösta på det parti som ligger mest i linje med dina egna värderingar och övertygelser, inte för att på kort sikt rösta bort ett parti från makten du inte tycker om så att de kan ersättas med ett nästan exakt likadant parti.

Om det inte räcker för dig att skicka en signal till svenskfientliga politiker, och en signal till de svenskar som tror de är ensammare än de är, så bör du också ha i åtanke att varje röst på ett nationellt parti är en klapp på axeln till alla de som sliter och kämpar så väl i valrörelser som i mellanvalstider för att det ens ska finnas några nationella partier att rösta på.

Jag har varit partipolitiskt engagerad själv, och jag vet hur mycket varje röst betyder för att man ska orka kämpa vidare. Så ta dig upp ur soffan, bege dig till din röstlokal, och rösta på det parti som står närmast dina övertygelser.

Det kommer inte förändra allt över en natt, men det kommer putta saker i mer av rätt riktning än om du väljer att ligga på sofflocket eller slänger bort din röst på något av de svenskfientliga maktpartierna.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.