Det fria Sverige stoppar moskébygge i Karlstad

En första seger i slaget om Rud avgjordes under gårdagen när Länsstyrelsen gick på Det fria Sveriges linje och stoppade bygglovet för den planerade jättemoskén. Men kampen är långt ifrån över.

Den 15 juli berättade vi om hur en grupp jurister inom föreningen hjälpt boende i närheten av det planerade moskébygget i stadsdelen Rud i Karlstad att överklaga bygglovet. Genom att i detalj gå igenom bygglovet kunde våra jurister hitta ett flertal punkter att angripa, och valde att i detta första skede fokusera på parkeringsmöjligheterna.

Efter att vi hjälpt de första boende med överklaganden genomförde vi dörrknackning i områden, och hittade ännu fler svenskar som ville ha hjälp att överklaga, varför vi till slut kunde agera ombud för en större grupp klaganden.

Den 8 september kom så beslutet från Länsstyrelsen som väljer att gå på Det fria Sveriges linje och stoppar bygglovet. Det är nu upp till den så kallade Islamska kulturföreningen, som står bakom bygget av jättemoskén, att hitta en lösning på parkeringsproblematiken om de ska få bygglov.

Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson kommenterar Länsstyrelsens beslut:

”Även om det var väntat, med tanke på att parkeringssituationen var helt ohållbar, så var det glädjande att motta Länsstyrelsens besked. Vi gör oss dock inga illusioner och förstår att vi bara vunnit ett slag, men att kriget fortfarande pågår. Våra jurister står dock redo att nagelfara även nästa bygglov, och många aktivister i föreningen har andra kreativa förslag på hur vi ska kunna försvåra eller stoppa bygget.

För oss är det självklart att inga moskéer ska byggas på svensk mark, men så länge vi inte har den politiska makten att genomdriva en sådan lagstiftning kommer vi använda oss av alla till buds stående lagliga medel för att hindra expansionen av främmande religioner på svenskarnas fosterjord”

Dela detta du med

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på telegram
Telegram
Dela på whatsapp
WhatsApp
Dela på email
Email

Vår senaste tidskrift

  1. Husfonden – februari 2021

    Fasaden är bytt, dörrarna på framsidan är utbytta och samtliga fönster är bytta. Vilket fantastiskt jobb! Det återstår att sätta in ett par nya dörrar på baksidan, och smycka fasaden med lite fin konst. Nästa stora steg är att få klart damtoaletterna, kontoret och dessutom vill vi kunna bygga en terrass lagom till sommaren. Allt detta är möjligt tack vare din hjälp.
    31 730 kr insamlat av målet på 50 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.

BLI EN DEL AV OSS

Över 20 000 är redan med på vårt nyhetsbrev. Vad väntar du på?