Det fria Sverige i dokumentären ”Omgiven av fiender”

I Viaplays nya dokumentärserie följer man bland annat DFS styrelseledamot Magnus Söderman. Tyvärr riskerar dokumentären att ge en bild av att Det fria Sverige är något vi inte är.

Det fria Sverige finns med på ett hörn i den nya dokumentärserien ”Omgiven av fiender” som publicerats av Viaplay. Dokumentären handlar främst om andra organisationer, men vi får lära känna DFS styrelseledamot Magnus Söderman lite bättre.

Generellt sett kan vi konstatera att dokumentären inte blev vad vi trodde den skulle bli, men det verkar som att dokumentärfilmarna fick ändra riktning ett antal gånger under inspelningens gång på grund av corona. Vi finner det också ytterst olyckligt att Det fria Sverige, om än indirekt, sammanknippas med dårar och terrorister likt Anders Behring Breivik.

I dag publicerades ett avsnitt av podcasten Kväll med Svegot där nämnde Söderman tillsammans med föreningens ordförande Dan Eriksson och Logik Förlags styrelseordförande Björn Björkqvist diskuterar dokumentären och resonerar kring så kallad radikalism och om våld som arbetsmetod.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.