Det fria Sverige fördömer Töreboda kommuns slöseri av skattepengar

Det är lätt för politiker att fatta politiska beslut om enorma summor, vilket politikerna i Töreboda kommun bevisat genom sitt huvudlösa köp av mögelhus i Älgarås för långt över marknadsvärdet.
Skatteslöseri

Töreboda kommun har köpt tre nedgångna flerfamiljshus för 3,5 miljoner kronor. Marknadsvärdet för husen är 1,3 miljoner kronor. I köpet ingick ersättningsyrkanden till Migrationsverket som tidigare varit hyresgäst för onaturligt slitage. När affären genomfördes visste man dock inte hur stora yrkandena skulle vara och trots att ett år nu gått sedan köpet genomfördes har inga pengar kommit in. Istället står husen bara och kostar. Just nu räknar man på om det blir minst kostsamt att riva alla husen eller bara något av dem.

Det fria Sverige är det svenska folkets intresseförening. Vi är verksamma i hela landet men har Svenskarnas hus i Älgarås i Töreboda, några hundra meter ifrån de hus som kommunen nu köpt. Vi har en längre tid följt kommunens hantering kring det underliga köpet och måste nu påtala hur fullständigt vansinnigt hela köpet är.

– Detta är ett enormt slöseri med skattebetalarnas pengar. Köpet är till att börja med gjort utan vare sig kunskap om hur nedgångna husen varit eller vetskap om hur mycket ersättning man kan tänkas få från Migrationsverket. Det är som att man hastat fram ett köp av rädsla för att någon annan skulle köpa det, säger Magnus Söderman, styrelseledamot i Det fria Sverige och boende i Älgarås.

Från kommunens sida hävdas att fastigheterna köpts för att de inte ska stå och förfalla men ett år efter att kommunen fick tillträde till husen har de bara medfört ytterligare kostnader för skattebetalarna och husen står där som en manifestation över politiskt misslyckande.

Efter att den här usla affären genomförts bör kommunen dels ställa krav på att ansvariga politiker personligen bekostar förlusten. Deras handlingar har kostat kommunens innevånare en hittills oklar summa pengar i mångmiljonklassen. Denna förlust borde politikerna täcka upp. Lagstiftningen skyddar oansvariga politiker, men folket bör kräva att de tar sitt ansvar.

Kommunen bör också ta med sig lärdom av att ha med Migrationsverket att göra. Flera fastighetsägare runt om i landet har nekats ersättning för det onaturliga slitage på lägenheter som medföljer när man hyr ut till Migrationsverket. Om kommunen inte får den ersättning som begärts bör detta användas som förevändning för att aldrig mer samarbeta med Migrationsverket.

Politikernas oansvariga handlingar bör spridas över hela landet som ett dåligt exempel. Politiker ska veta att när de leker bort befolkningens pengar så blir det uppmärksammat. Vi gör därför vad vi kan för att sprida detta och tar gärna emot tips på fler politiker som agerar oansvarigt med skattebetalarnas pengar.

LÄS OCKSÅ: Björn Björkqvist: Törebodapolitiker – en studie i dumma beslut

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.