Det fria Sverige firade nationaldagen

500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung i Strängnäs och befriade Sverige. Nog fanns all anledning att fira nationaldagen lite extra i år!

Den sjätte juni firades Sveriges nationaldag runt om i landet, och föreningen Det fria Sverige arrangerade inte mindre än tre firanden. I så väl Västmanland som Skåne hölls firanden för medlemmar, medan det i Svenskarnas hus i Älgarås också hölls öppet för allmänheten att delta i festligheterna.

Västmanlänningarna samlades i Anundshög, vilken är Sveriges största gravhög, för att hedra våra förfäder samtidigt som Sverige firades. Skåningarna å sin sida träffades i naturskön miljö för att skåla, äta gott och sjunga tillsammans.

Till Svenskarnas hus i Älgarås kom närmare hundra personer för att delta i dagens festligheter, och de många barnen passade på att utnyttja trädgården till fullo för att spela kubb, crocket och fotboll. Från grillen serverades hamburgare och korvar i rasande takt, men kanske var dagens stora höjdpunkt när de många tårtorna serverades.

På Svenskarnas hus terrass talade sedan hela Dagens Svegot-trion, följt av allsång till nationalsången, hurrande, kanonsalut och konfettiregn.

Tre firanden i olika delar av vårt vackra land som alla gemensamt hade en känsla av stolthet för vad våra förfäder åstadkommit, men också en obotlig optimism inför framtiden.

Vi passar på att tacka alla eldsjälar som såg till att firandena kunde bli av, och alla fantastiska gäster som bidrog till stämningen och en väldigt trevlig dag för oss alla.

Länge leve Sverige, länge leve de fria svenskarna!

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.