De skamlösa bryr sig bara om makten

Den nya klassen av maktmänniskor har inga ideal eller principer, de anpassar sig bara efter vad de tror ska maximera deras makt och profit. Detta menar Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson i det här nyhetsbrevet.

Hej min vän!

Jag hoppas allt är bra med dig. Själv har jag fullt upp med alla våra projekt som vanligt, och dessutom en hel del att förbereda inför äldsta grabbens skolstart om några veckor. Det är otroligt vad snabbt tiden går; att den där lilla parveln nu ska börja skolan känns nästan overkligt.

Men det är inte därför jag skriver till dig idag. Snarare är det en frustration som bubblar inom mig, en ilska som jag brukar kunna kontrollera men som nu vill upp till ytan igen. Att betrakta den nya härskarklassens strategier, både hemma i Sverige och internationellt, och lära sig läsa mellan raderna är både en gåva och en förbannelse. Okunnighet är salighet sägs det, och kanske stämmer det.

Det förändrar dock inte att när man sett saker för vad de är så måste man ta sitt ansvar och sprida informationen, upplysa allmänheten och göra vad man kan för att ställa saker och ting till rätta.
Låt mig därför kort ge dig tre exempel från de senaste dagarnas nyhetsflöde.

Exempel 1: Krav på obligatorisk förskola i coronakrisens spår

I samband med Coronakrisen samlade Stockholms handelskammare ett antal ”experter” i något man kallade för Omstartskommissionen. Det härligt sovjetklingande namnet kom också med passande förslag; bland annat anser man att vi för att ”stärka Sverige konkurrenskraft efter coronakrisen” ska införa dagistvång (”obligatorisk förskola”) från fyra års ålder. Inte nog med att staten redan i dag tvingas ifrån oss våra barn i 10 år, det bör utökas med ytterligare två år, för på något sätt ska det hjälpa oss efter coronaviruset. 

Låter det snurrigt? Det är inte dig det är fel på. Men så klart handlar det som alltid om att ju längre tid barnen är i statligt (eller kommunalt) förvar, ju mindre tid de tillbringar med sina föräldrar, desto lättare är de att forma till identitetslösa konsumenter och producenter — och plötsligt blir både högern och vänstern glada!

Exempel 2: Moderata politiker leker invandringskritiker

Att följa moderata politiker i debatten är som att be om härdsmälta. Två snabba exempel:

  • Den moderata politikerbroilern Johan Forssell gnäller på att inte tillräckligt många kriminella invandrare utvisas, samma Forsell som satt i riksdagen när Fredrik Reinfeldt ledde hans parti och sa åt svenskarna att ”öppna sina hjärtan” för extrem massinvandring.
  • Tobias Billström, tidigare migrationsminister under Reinfeldt och som bland annat arbetat för att illegala invandrare ska få gå i svensk skola, skriver på Aftonbladet debatt att Sverige har ett ”behov av minskad invandring” och skyller på Miljöpartiet och sossarna. 

Det här handlar så klart inte om att de ”ändrat sig” eller nu plötsligt ”förstår bättre”. Nej, det handlar om att de stoppar upp fingret i luften och försöker känna varthän det blåser, och sen säger de saker tror ska ge dem röster; som ska ge dem makt. Det är det demokratiska fulspelet där politiken blivit en karriär som alla andra, och där ditt munläder och din förmåga att ljuga utan att de flesta märker det är dina viktigaste egenskaper.

Exempel 3: Väst stöder pro-rysk opposition i Vitryssland

Situationen i Vitryssland (eller Belarus som en del tycker man ska säga) är minst sagt komplicerad. Jag ämnar återkomma i denna fråga, inte minst i mitt europeiska engagemang för Europa Terra Nostra, men jag vill ändå redan nu ställa upp en problemformulering. Makten i väst, som alltid är emot allt som Putin och Ryssland står för, vill ha bort Lukaschenko och ger sitt stöd till oppositionsledaren Tikhanovskaya.

För det första ska man ju komma ihåg hur mycket det ylas om att Ryssland påstås lägga sig i val i väst, medan väst inte verkar ha några problem att lägga sig i val i andra länder, men det är ju knappast någon nyhet.

För det andra; Lukaschenko har de senaste åren rört sig allt mer mot väst. Han har blivit ovän med Putin om så väl Krim som gas- och oljeinköp och relationen knakar i fogarna. Enligt Lukaschenko är det till och med Ryssland som ligger bakom oppositionen, även om jag tror att situationen är betydligt mer komplex än så. Tikhanovskaya å sin sida, som är en total politisk novis, vill vårda relationerna med Ryssland bättre (även om hon inte vill ingå i någon union) och har uttryckligen sagt att hon inte vill söka sig närmare EU. 

Även det här kan verka helt snurrigt. Varför skulle Väst stödja en sådan kandidat? Varför inte smörja Lukaschenko och försöka förstöra Vitrysslands relation till Ryssland totalt? 

För mig verkar det som att det här inte alls handlas om pro- eller anti-Putin, inte heller pro- eller anit-Lukaschenko. Istället handlar det om att destabilisera en geopolitiskt viktig region, kanske med förhoppningen att man i destabiliseringens svallvågor ska kunna flytta fram sina positioner och installera någon typ av NATO/EU-marionett i den politiska ledningen. Kanske kan EU komma med olika ”räddningspaket” när en ordentlig kris slår till efter att man varit med och destabiliserat landet.

Missförstå mig rätt, jag är ingen större anhängare av Lukaschenko, men det är något lurt med det hela. Ser man bara på ytan verkar väst gå emot sina egna intressen, men egentligen är det hela bara ett cyniskt spel för att, ja just det, utöka sin egen makt och framöver kunna berika sig själva.

Sammanfattning

Det som frustrerar mig allra mest är nog att det här fulspelet funkar, gång på gång. Folkpartiet lyckas rädda sig kvar i riksdagen femtioelva gånger genom att lansera krav på ”språktest”. Människor som hatar arvet efter Reinfeldts massinvandring kan nu tänka sig stödja Moderaterna, trots att det är samma filurer som styr partiet fortfarande och trots att Moderaterna i modern tid alltid varit det stora invandringspartiet. Säger makten att vi ska hata Ryssland då kommer du få höra papegojorna skrika om att vi ska hata Ryssland.

Det är bara så tragiskt. Men det kommer också med en viktig insikt. Maktens män och kvinnor drivs inte av ideal eller principer, de drivs av maktbegär och profithunger. De hade kunnat stödja vilken diktator som helst om de trodde att det skulle ge dem mer makt och pengar.

De är, för att sammanfatta det kort, allt det sämsta i en människa, och just därför måste de bort, och systemet som föder denna typ av människor måste bytas ut i grunden.

Med vänlig hälsning,
Dan Eriksson
Ordförande
Det fria Sverige

Få Erikssons analyser först av alla

Vill du läsa mer sådant här?

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

Vinterhjälpen

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.