Antilockdown-demonstranterna står på rätt sida av historien

Många som förespråkar hårda nedstängningar av våra samhällen har helt andra syften än att verka för folkhälsan. Historien kommer att ge motståndarna rätt.
Lockdown
Lockdown

Denna artikel är skriven av en av våra medarbetare, och representerar inte nödvändigtvis föreningens officiella ståndpunkt. Om du letar efter officiella uttalanden kan du klicka här.

Runt om i Europa – i länder som lider under nedstängningar och repressiva lagar som gemene svensk inte kan föreställa sig – kokar det hos många. Allt fler börjar få nog. Det börjar antagligen gå upp för dem att risken är stor att en “evig” lockdown är vad som står på schemat. 

Aldrig mer ett öppet samhälle?

Såväl tyska som andra europeiska länders myndigheter minskar – i samma takt som testningen ökar – antalet som får vara smittade per 100 000 personer för att man ska börja öppna upp; inte sjuka, inte inlagda på IVA, inte som uppvisar symtom utan bärare av virus. Och till sin hjälp har man samma sorts tester som ”hittar” coronavirus på frukt. Ändrar man inte denna praxis så kommer man aldrig kunna öppna upp sina samhällen.

Beroende på vilket land i Europa du bor i ser det olika ut. Här om dagen blev det utegångsförbud i Nederländerna. Det var första gången sedan andra världskriget. Storbritannien är inte längre sig likt då systemet börjat använda 1984 som manual och polisen mer än gärna slagit sin egen befolkning sönder och samman om de inte haft munskydd. Inte är det bättre i Sydeuropa eller om vi tittar österut heller. I varje land där man trampar med järnhälen är det tydligt att de flesta mer än gärna ger upp sina grundläggande fri- och rättigheter.

Och det av rädsla för ett virus som de flesta överlever utan problem, speciellt om man inte tillhör någon av de riskgrupper som alltid är extra utsatta för såväl nya som gamla virus.

Vi måste höja oss över det personliga

Ja, sanningen är den att de flesta som smittas och blir sjuka av covid-19 tillfrisknar utan större åthävor. Fler än vanligt blir mycket sjuka av denna nya coronavariant och ytterligare några fler än vanligt avlider i sviterna av sjukdomen.

Det är kalla fakta vi har att förhålla oss till och jag – precis som alla andra – har nära och kära som nått den åldern (med underliggande sjukdomar därtill) som gör att de kanske inte skulle överleva om de blev sjuka. Jag gör inget för att riskera deras hälsa och förväntar mig att vårdgivare och andra inte gör det heller.

Initialt gjorde de inte det. Hela apparaten föll samman eftersom politiker var inkompetenta och på grund av att äldrevården anställt folk i parti och minut som inte ens begriper grundläggande hygienregler. Men jag ska inte orda om det här. Det kommer finnas gott om tid att utkräva ansvar framledes.

Ge inte upp frihet för falsk trygghet

Gamla och sjuka skulle ha skyddats från dag ett. Det borde ha funnits enorma resurser för det. Det fanns det inte. Sverige har istället ägnat årtionden åt att skyffla pengar i det svarta hål som heter massinvandring och integration. Det fanns inte mycket kvar åt de gamla och svaga när välfärden sattes under press. Kan man inte ge adekvat vård så måste man se till att folk inte blir sjuka; lås in dem alltså, stäng ner.

Olika grupper hade olika bevekelsegrunder för att driva fram fler lagar och kraftfullare repression. Big-tech och e-handelsjättarna tjänar multum på att vi sitter hemma, så också alla som säljer “underhållning” och porr online. Maktrusiga väntsterblivna och klimatextremister ser chansen att “göra om” samhället totalt, vilket den internationella storfinansen gillar då de kan tjäna pengar på det. Lägg därtill miljoner och åter miljoner människor som helt enkelt är livrädda och går med på vad som helst. Och så var det regeringar som drivs av allt ovanstående i mer eller mindre grad.

Men nu får alltså fler och fler nog, vilket man måste applådera.

Det handlar inte om corona längre

Vi i Sverige har det förhållandevis bra jämfört med resten av Europa. Det kan vara svårt att förstå hur det är att leva i ett land med lockdown. Men tro dem som lever så och säger att de inte ens önskar sin värsta fiende det liv de levt i ett år. Statistiken börjar bli överens med de allt högre ropen om att det måste vara nog nu: botemedlet är värre än sjukdomen.

Det som sker nu är att hela samhällen slås sönder, påhejat av grupper som i offentligheten säger att “pandemin ska användas för att omforma samhället och göra det jämlikt och grönt”. De är tydliga med att man nu ska “fördela rikedomen rättvist” vilket med all säkerhet innebär att ta från dig och ge bort till andra.

Det handlar också om att få grepp om befolkningarna, få dem att acceptera att Storebror vet bäst. De lär oss att lyda och den som inte lyder lär dem sina poliser att mer än gärna slå ner, även om det är gamla tanter och gubbar.

De som vill ha dessa samhällsförändringar är farliga människor. De kommer inte nöja sig med lite, de vill ha allt. Total kontroll. Det är detta man protesterar mot i Europa – ibland med våldsamheter som följd. 

Jag kan inget annat än ge dem mitt stöd. 

Det är också detta vi måste se till inte drabbar oss i Sverige. Vi måste ifrågasätta, säga ifrån och utmana genom civil olydnad. Samtidigt som vi gör det ska vi också hålla lagom avstånd, jobba hemifrån mer ofta och tvätta händerna ordentligt. Vi ska skydda de svagaste men också se till att det finns en framtid för alla. Det är det ansvarsfulla sättet.

Dela detta du med

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Senaste uppdateringarna

Senaste podden

  1. Husfonden – Fastighet två!

    Äntligen är det dags för fastighet nummer två! Hjälp vår insamling för att fortsätta etablera Det fria Sverige och Svenskarnas hus runt om i landet!

    297 251 kr insamlat av målet på 600 000 kr

Bli en del av
en svensk framtid

Bli medlem i Det fria Sverige idag och var med och bygg ett alternativ till den sönderfallande mångkulturella staten.